Hlavní obsah

Trenér Boleslavi Zajíc cítí tlak hlavně ze strany fanoušků

Po minulé sezóně nejvyšší fotbalové soutěže opustil Mladou Boleslav, která skončila na třetím místě, úspěšný trenér Dušan Uhrin mladší. Ten chtěl udělat další krok kupředu ve své kariéře a převzal rumunský celek Politehnica Temešvár. Na jeho místo přešel z pozice hlavního skauta klubu Luděk Zajíc, který s vedením Středočechů podepsal kontrakt na dobu neurčitou.

Článek

Můžete popsat své pocity před vaší obnovenou premiérou na lavičce Boleslavi?

Samozřejmě se na vstup do ligy těším, jsme plný očekávání a napětí. Musíme být obezřetní a odvést maximum.

S jakými cíli jdete do nové sezóny?

V tomto se ztotožňuji s vedením našeho klubu. Chtěl bych s mužstvem vybojovat účast v evropských pohárech, ať už umístěním v lize, nebo přes Pohár ČMFS. Dále pak postoupit přes první kolo Poháru UEFA.

Předsezónní zprávy z klubu najdete ZDE:Nehlodají vaší mysl i ambice na ligový titul?

Ne. Já jsem v tomhle směru realista. Samozřejmě, že každé mužstvo by si přálo získat titul, ale podobně silných týmů, jako máme my, bude v nové sezóně minimálně pět. Podle mě mají vysoké ambice Brno, Ostrava, Plzeň, Teplice a dlouhodobě Liberec. Letos se k nim možná přidá i Jablonec.

Jste spokojený s hráči, kteří přišli Boleslavi zacelit díry po odchodu několika opor?

Sílu kádru ukáží až dosažené výsledky. Určité předpoklady noví hráči mají, byli vybráni, aby nahradili hráče, kteří odešli. Věřím v jejich kvalitu.

Který z hráčů by měl zastoupit kanonýra Pecku, který týmu v minulém ročníku výrazně pomohl šestnácti vstřelenými brankami?

Máme hráče, kteří můžou Pecku nahradit. Ať už je to Kysela z jednadvacítky, mladý Ivo Táborský, který přišel ze Slavie. Ani zkušený Holub neřekl poslední slovo. Mužstvo se o ten gólový příspěvek bude muset podělit.

V Boleslavi naopak zůstal ceněný kapitán Marek Matějovský, který se objevuje i v reprezentaci...

To byla základní informace, kterou jsem dostal před tím, než jsem se rozhodl mužstvo převzít.

V prvním kole zavítá na vaše hřiště pražská Viktoria. Utkání bude zřejmě především o dobývání defenzivního valu hostů...

Žižkov nebude pouze bránit, ale také vyrážet do nebezpečných rychlých protiútoků. Mají ve svém mužstvu nebezpečné hráče, ať už Straceného, Švancaru a další. Jejich silnou stránkou jsou standardní situace, takže nás na úvod určitě nečeká nic lehkého, i když si to někteří možná myslí. Navíc nám pro čtyři žluté karty bude scházet důležitý obránce Kopic.

Jak se vyrovnáváte se zvýšeným tlakem na svou osobu po příchodu na lavičku A mužstva?

Tlak bude určitě velký především od fanoušků, určitě to vnímám. Když chcete ale tuhle práci dělat, musíte se na to připravit a přenést se přes to. Nesmí to narušovat vaší práci.

Za éry trenéra Uhrina produkovala doma Boleslav útočný nátlakový fotbal, budete na tom něco měnit?

Já si myslím, že by bylo chybou od tohoto stylu ustupovat, přinesl nám úspěch a dokázal nalákat diváky do ochozů. Samozřejmě se bude současný projev mužstva v něčem lišit, ale to vyplívá z rozdílných individualit v pozměněném kádru.

Jaký je zdravotní stav vašich svěřenců?

Momentálně je to lepší než v úvodu přípravy, protože jsme se museli obejít bez Tomáše Poláčka. V závěru se ještě zranil Václav Kalina, což byla velká komplikace, vzhledem k tomu, že nám dlouhodobě chybí další středový záložník Jan Riegel. Na konci sezóny se navíc zranil typově podobný Jaroslav Dittrich. Poláček s Kalinou by měli být v blízké době k dispozici, Riegel již po operaci křížových vazů trénuje naplno, s Dittrichem můžeme počítat nejdříve od jara příštího roku.

Reklama

Související témata: