Hlavní obsah

Řepka věří, že Sparta dožene všechny tři zajíce

Kapitán fotbalového mistra z Letné Tomáš Řepka si myslí, že liga bude opět vyrovnaná jako v minulé sezóně. O post nejvyšší by se podle něj mohlo poprat až šest týmů. On i celá Sparta si ale nepřipouštějí nic jiného, než obhajobu titulu. Začátek nového ročníku, konkrétně první dvě utkání, ale bude muset známý bouřlivák protrpět kvůli karetnímu distancu pouze na tribuně. O přípravě, síle týmu i ambicích si jeden z nejlepších stoperů v lize povídal s deníkem Právo.

Článek

Startuje nová sezóna, jaká byla příprava Sparty?

Velmi náročná, ale rozhodně ne tak tvrdá jako v zimě. Jednak byla kratší, takže jsme tak dlouho neběhali, ale na druhou stranu jsme sehráli hodně přípravných zápasů s těžkými soupeři. To by se mělo kladně projevit.

V přípravě jste prohráli jen jednou, lze z toho soudit, že Sparta bude silnější na podzim než na jaře?

Věřím, že budeme silnější než na jaře. Přišlo několik posil, a skutečně velmi kvalitních. Žádné doplnění kádru, ale borci, kteří mají reálně šanci hrát v základu. Samozřejmě až mistrovské zápasy ukážou pravou sílu mužstva, ale já mu opravdu věřím.

Opět budete honit tři zajíce...

Věřím, že doženeme všechny. Samozřejmě chceme obhájit titul i Pohár ČMFS, jiné cíle si Sparta doma ani klást nemůže. Naším úkolem bude i postup do základní skupiny Ligy mistrů. Nejsme nasazení, můžeme dostat velmi silného soupeře, ale pro postup uděláme maximum. V pohárové Evropě Sparta nesmí chybět.

V létě se hodně diskutovalo o tom, kdo s Řepkou ve stoperské dvojici. Vedle vás se vystřídalo několik hráčů, koho byste si vybral?

To není otázka pro mne, ale pro trenéra Bílka. Mně se hrálo dobře se všemi, s nimiž jsem nastoupil. Já bych z toho měl jako trenér zamotanou hlavu.

Jak by se vám zamlouval do dvojice vicemistr světa do dvaceti let Jan Šimůnek?

Jak jsem řekl, rozhodnutí je na trenérovi, protože ten má odpovědnost. Honza mě ale mile překvapil, a to jsme spolu hráli jen jednou. Je to kvalitní fotbalista s velikými předpoklady vyrůst ve skutečnou hvězdu mezinárodního formátu.

První dvě ligová kola budete chybět kvůli kartám, na tribuně to budou asi muka...

To budou, ale já už jsem na to zvyklý. Protrpím dva zápasy a vrátím se. Kluci to beze mne určitě zvládnou.

Koho považujete za největší soupeře Sparty v boji o titul?

Tradičně Slavii, až samotný průběh ligy ukáže ty další aspiranty. Ale jak jsem sledoval přestupy a výsledky, může to být i pět týmů. Myslím si, že liga bude opět vyrovnaná a diváci si přijdou na své.

Reklama

Související témata: