Hlavní obsah

Ligové nováčky čekají adepti na pohárovou Evropu

hok, bir, ramPrávo

Těžký úvod sezóny čeká v neděli nováčky první fotbalové ligy Bohemians 1905 i Viktorii Žižkov. V prvním kole narazí zřejmě před vyprodanými hledišti na adepty pohárové Evropy a ostravský Baník i Mladá Boleslav chtějí proti pražským celkům bodovat.

Článek

Klokani přivítají výrazně posílený Baník na zrekonstruovaném stadiónu, kde se poslední prvoligový zápas hrál 17. května 2003. Tehdy se duel se Spartou nedohrál kvůli inzultaci rozhodčího. I nyní se čeká řež na poli fanoušků. Ostravská strana dostala k dispozici asi 600 vstupenek, řada příznivců se však prý do Prahy chystá bez lístků a z Bazalů zněla během týdne prohlášení o nezpůsobilosti stadiónu, která byla plná obav o zdraví fanoušků.

Baník chce vykročit hned v 1. kole za naplněním evropského snu. „Sebevědomí z přípravy si hodláme vylepšit výhrou. Bohemce rozhodně hodláme vnutit náš styl. „Pokud zvládneme sami sebe, můžeme uspět s kýmkoli v lize,“ plánuje ostravský trenér Karel Večeřa. „Připouštím, že Baník má zkušenější mužstvo plné zvučných jmen, ale strach nemáme. My jsme schopni kvalitu hráčů nahradit herní disciplínou a maximálním nasazením,“ řekl trenér Bohemians Zbyněk Busta.

Boleslav nebere Viktorii jako nováčka 

Také na Žižkově vládne po tříleté absenci mezi elitou bojovná nálada, i když je obnovená premiéra čeká na hřišti účastníka Poháru UEFA. „Je dobře, že hrajeme proti tak silnému soupeři. Bude vyprodáno a náš výkon v takové kulise půjde nahoru, určitě nebudou cítit chybějící zkušenosti u některých hráčů,“ věří trenér Stanislav Griga.

„Nebereme Viktorii jako ligového nováčka,“ tvrdí za mladoboleslavskou kabinu brankář Miroslav Miller. „Žižkov není nezkušený, musíme být maximálně obezřetní,“ nabádá hráče trenér Luděk Zajíc. „Nechceme být jen sparingpartnerem silných týmů. Všichni jsou zvědaví, jak se Boleslav vypořádá s odchodem Pecky. Věřím, že s námi se to fanoušci nedozví, i když na straně domácích je v nových hráčích bezpochyby kvalita,“ míní Griga.

Gambrinus liga - 1. kolo
Jablonec - Slavianeděle 17:00
Kladno - Tepliceneděle 17:00
Č. Budějovice - Olomoucneděle 17:00
Most - Plzeňneděle 17:00
Brno - Zlínneděle 17:00
Bohemians 1905 - Ostravaneděle 17:00
Mladá Boleslav - Viktoria Žižkovneděle 20:15
Sparta - Liberecpondělí 17:15

Reklama