Hlavní obsah

Most - Plzeň 1:1Mostu nepřinesla výhru ani šestice cizinců na hřišti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Toleski 1 : 0
55. Psohlavec 1 : 1

Fotbalisté Mostu remizovali v utkání úvodního ligového kola s Plzní 1:1. O jejich vedoucí branku se postaral po kombinační akci čtyř cizinců Makedonec Goče Toleski, po změně stran vyrovnal plzeňský Psohlavec. V dresu Mostu se v neděli v jeden moment objevilo na hřišti hned šest cizinců, kteří nabídli divákům atraktivní kombinační fotbal, ale ani to na běhavé a důrazné hráče Plzně nestačilo.

Článek

Domácí trenér Robert Žák vsadil od začátku utkání hned na pětici cizinců, mezi ofenzivní hráče se vešel z Čechů jen záložník Pilař. A právě nově poskládaná ofenziva Mosteckých se od úvodních minut starala o pohledný fotbal. V 7. minutě Keňan Oboya přidržel míč před šestnáctkou, ale následně míč poslal jen vedle tyče plzeňského brankáře. Plzeň poté opět přidala na důrazu před vlastní šestnáctkou, a tak se o jediné nebezpečí postaral až trestný kop mosteckého Pilaře, který po špatně dohodnutém signálu obstřelil zeď tak šikovně, že se brankář Daněk musel hodně natahovat, aby míč vyboxoval ze šibenice.

Velmi slušně zaplněný mostecký stadion se proto dočkal branky až ve 25. minutě. Domácí Alexandre Mendy si pokryl uprostřed pole míč před dvěma protihráči a dlouhým pasem vybídl Oboyu, nabíhajícího po pravé straně. Keňan místo střely před brankou zvolil přihrávku na zadní tyč, kam zabíhal Trubila a po jeho přiťuknutí poslal míč k tyči ze druhé vlny nabíhající Tolevski.

Domácí se po vstřelené brance dostali do sedla a začali předvádět velmi pohledný a běhavý fotbal, plný narážeček a kliček.

Za deset minut se v podobné akci řítil na branku Mostu z pravé strany opět Tolevski, ale jeho střelu stihl zblokovat na roh jeden z obránců, po následném rohu se branka neurodila ani ze skrumáže na malém vápně. Makedonec Tolevski se do šance dokázal dostat i potřetí, když se po zmatcích v obraně Plzně objevil sám před brankářem Daňkem, ten ale jeho střelu bravurně vyrazil.

Plzeň se sice po celý první poločas snažila držet krok s aktivitou domácích, ale takřka všechny její akce se tříštily na hranici šestnáctky. Až v poslední minutě prvního dějství se probil na dostřel Psohlavec, ale jeho slabá střela jen projela kolem pravé Svobodovy tyče.

Obraz hry se tak začal měnit až po změně stran. Plzeň přidala na pohybu a brzy se jí to vyplatilo. V 54. minutě potáhl míč na levé straně malého vápna Fillo a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Psohlavce, který z pěti metrů poslal míč nekompromisně pod břevno.

Inkasovaná branka opět srazila hru Mosteckých do průměru. Po hodině hry sice ještě utekl po pravé straně opět Tolevski a po jeho zpětné přihrávce pálil Mendy těsně vedle, to už ale byla poslední pěkná akce Mostu. A hrozit začaly naopak brejky již soustředěně bránící Plzně.

V 81. minutě prošel přes několik hráčů Fillo, na pravé straně našel rozeběhnutého Smejkala, který na hraně šestnáctky napřáhl ke tvrdé střele, míč směřující k bližší tyči ale dokázal brankář Svoboda vytěsnit na roh. V nervózním závěru jinak pohledného utkání se už dokázal dostat do koncovky jen mostecký Bogdanov, ale když se ani jeho točená střela z levého rohu šestnáctky neujala, dospělo utkání k remíze.

FK SIAD Most - FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky: 25. Tolevski - 54. Psohlavec. Rozhodčí: Racek - Pelikán, Ubias. ŽK: Procházka, Jedinák, Jamrich, Škoda, Štípek - Rada, Procházka, Psohlavec. Diváci: 5650.
Most: Svoboda - Škoda, Hainault, J. Procházka, Jamrich - A. Mendy, Jedinák (62. V. Mendy), Pilař, Trubila (57. Bogdanov) - Oboya (68. Štípek), Tolevski. Trenér: Žák.
Plzeň: Daněk - V. Procházka, Zakopal, Müller, Smola - Malár (90. Malcharek), Rada, Jarolím, Borek (54. Smejkal)- Fillo, Psohlavec (66. Brožík). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: