Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Žižkov 0:1Francouzský debutant Moughfire trefil vítězství Žižkova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Moughfire 0 : 1

Fotbalisté Viktorie Žižkov po návratu do první ligy začali senzační výhrou na půdě loni třetí Mladé Boleslavi. Vyrovnaný nedělní zápas rozhodl v 87. minutě střídající francouzský záložník Moughfire, pro kterého to byla premiéra v české lize. Zápas nedokončil kvůli zranění nohy asistent Pokorný.

Článek

Středočeši začali ostře sledovaný zápas mezi loňským třetím týmem ligy a nováčkem lépe. Už v druhé minutě se dostal do velké šance Voříšek, ale svůj návrat do české soutěže gólem neoslavil, přestože k němu měl po hlavičce velmi blízko. Hosté se zpočátku především snažili zachytit domácí nápor, ale s přibývajícími časem jejich hra působila kompaktněji.

Žižkov totiž díky souhře řady technických hráčů dokázal kombinacemi přehrát domácí středovou řadu a vypracoval si i slibnější možnosti. Tu největší měl už v 16. minutě Švancara, kterého vysunul uličkou uzdravený Stracený, jenže útočník prováhal příhodný střelecký okamžik.

Mladá Boleslav se dostávala do obranného postavení nečekaně často, ale díky tomu mohla vyrážet do rychlých brejků, k čemuž využívala dlouhé přesné pasy. Po jednom z nich zaváhali žižkovští obránci, mezi které se dostal Táborský a po rychlém stažení míče tvrdě levačkou roztřásl břevnem.

Hodně a právem se hráči obou týmů zlobili na trojici rozhodčích, která necitlivě posuzovala řadu situací. Asistent Pokorný ve třech případech zastavil domácí akce poté, co si vymyslel ofsajd, zatímco hlavní Makovička upřel dvě penalty Viktorii. První měl nařídit za ruku Voříška, druhou za faul Rajnocha na Švancaru, kterému navíc ukázal žlutou kartu.

Druhý poločas ale domácí začali být aktivnější a vrátili se ke své obvyklé nátlakové hře, zatímco hosté už neměli dostatek prostoru na své kombinační akce. První větší šanci měl v 66. minutě po přihrávce Hrdličky další novic Kalina, ale jeho šajtle minula branku.

Dvanáct minut před koncem sice Středočeši dokázali branku vstřelit, ale před střelou ještě sudí Makovička odpískal trestný kop a gól nemohl být uznán. Závěrečný nápor sice patřil i nadále Mladé Boleslavi, ovšem kýžené branky se domácí nedočkali a navázali na nevýrazné výsledky z přípravy.

Nakonec zahozených šancí hodně litovali. V 86. minutě sice ještě spálil Kalod obrovskou šanci, v níž ho vychytal brankář Miller. Následoval ale roh a střídající Moughfire trefil z hranice šestnáctky míč tak přesně, že se na něj Miller natahoval marně. V té chvíli byl na hřišti jen šestnáct minut.

Po brance ještě došlo ke střídání asistenta rozhodčího Pokorného, který utrpěl svalový problém, ale jeho náhradník Adam už příliš práce neměl. To na druhé straně měl kolega Novák řešil v osmé minutě nastaveného času složitější situaci, po níž dokonce Rajnoch vyrovnal. Jenže vedle stojící Rolko stál již předtím v ofsajdu a gól nemohl být uznán.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 87. Mougfhire. Rozhodčí: Makovička - Novák, Pokorný (88. Adam). ŽK: Hrdlička, Rolko - Kušnír, Švancara, Stracený, Šťastný, Mougfhire. Diváci: 4820.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (19. Sedláček), Rajnoch, Rolko, Hrdlička - Kalina, Matějovský, Voříšek, Brunclík (64. Poláček) - Kysela, Táborský (79. Holub). Trenér: Zajíc.
Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Procházka, Novotný (85. Bažík), Stracený (74. Kalod) - Bukač (71. Moughfire), Švancara. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: