Hlavní obsah

Sparta chce i bez Řepky ve šlágru kola porazit Liberec

PRAHA

Jeden z ligových taháků obstará hned v pondělní dohrávce 1. kola obhájce trofeje Sparta s Libercem. Domácí půjdou před vyprodanou Letnou do zápasu jako favorit, i když budou postrádat z minulé sezóny vykartovaného kapitána Tomáše Řepku.

Článek

Navíc k dispozici nebude ani nová posila Limberský, jehož trápí bolesti břišních svalů. Ten by za normálních okolností zřejmě nastoupil na levém kraji zálohy. Na marodce jsou i Petržela, Kolář či Holenda. V týdnu naopak začal s tréninkem Matušovič. „V minulých dnech se mluvilo hlavně o Arsenalu, ale na poháry teď musíme na čas zapomenout. Na úvod nás čeká těžký zápas a hned v něm chceme navázat na vítěznou sérii ze závěru jara,“ řekl ČTK Bílek.

V brance Sparty se představí Poštulka, stoperskou dvojici vytvoří Šimůnek s Kadlecem. Z nových posil by se v základní sestavě měli objevit levý obránce Kladrubský a záložník Abraham. V libereckém táboře panuje zdravé odhodlání. „Na začátek sezóny jsme nemohli dostat atraktivnějšího soupeře. Přesto věřím, že před vyprodaným hledištěm zápas zvládneme. Chceme dokázat, že naši hráči jsou lepší než posílená Sparta,“ nechal se slyšet sportovní manažer Josef Jinoch.

SPARTA vs. LIBEREC
Řepka je v trestu, hrát nemůže ani zraněný Limberský. Berou jen výhru.Na marodce Frejlach, Dort, Blažek, útočník Nezmar pyká za karty.

Trenéru Michalu Zachovi, jehož čeká prvoligový debut v roli hlavního kouče, dělá starosti složení útoku. Kvůli karetnímu trestu ze závěru minulého ročníku nemůže nastoupit Nezmar, zdravotní problémy nedovolí start Blažkovi.

„Zvažujeme více variant pro útočnou fázi, třeba i s využitím ofenzívních záložníků. Rozhodně nebudeme jen pasívně vyčkávat, s čím přijde soupeř. Celou přípravu jsme pracovali na zdokonalení herního systému, pro dobrý výsledek uděláme maximum,“ tvrdil trenér.

Velkou motivaci na Spartě budou mít jít jistě i nové liberecké posily. Vždyť Adam Petrouš působil před svým angažmá v Turecku právě na Letné. Obnovenou premiéru v české lize si odbude rovněž Radek Bejbl. „Zažil jsem spoustu zápasů proti Spartě v dresu Slavie, takže by mě nemělo nic překvapit,“ usmál se defenzívní záložník. Kapitán Tomáš Janů připojil: „Je to ostrý start se vším všudy. Chceme si odvézt minimálně bod, ale budeme hrát na vítězství.“

Gambrinus liga - 1. kolo
Jablonec - Slavia 0:1
Branka: 54. Vlček.
Kladno - Teplice 0:2
Branky: 3. a 25. Fenin.
Č. Budějovice - Olomouc 2:0
Branky: 4. Radzinevičius, 13. Vozábal.
Most - Plzeň 1:1
Branka: 25. Tolevski - 54. Psohlavec.
Brno - Zlín 0:0
Bohemians 1905 - Ostrava 0:2
Branky: 14. Svěrkoš, 87. Magera.
Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 0:1
Branka: 87. Mougfhire.
Sparta - Liberec pondělí 17:15

Reklama

Související témata: