Hlavní obsah

Žižkov byl spokojený, Boleslavi se nezalekl

PRAHA

Nováček šokoval! Urval na hřišti favorita všechny body. Báječná trefa Francouze Moughfira v závěru zmrazila domácí snahu. A to hosté mohli vést ještě dříve, jenže sudí je obral o dvě penalty. „Těší mě, že jsme se nezalekli a byli jsme nebezpečnější,“ pochvaloval si trenér Žižkova Stanislav Griga.

Článek

Žižkov hrozil více, než se snad čekalo. Švancarův první atak zblokoval Rolko. O další slibné situace ho okradl rozhodčí Makovička. Po Voříškově ruce penaltu nepískal. Stejně tak po Rajnochově podražení Švancary, kterému na dovršení omylů přidal žlutou kartu za údajné simulování. Na druhé straně asistent Pokorný pro změnu mával mylně podle bůhvíjakých měřítek sérii ofsajdů domácím útočníkům.

Po pauze přišly chvíle hostů. Nejprve Kalod sólo trestuhodně zpackal, ale Moughfirovu ránu levačkou do šibenice z 23 metrů stačil domácí brankář Miller jen lehce tečovat, cestě míče do sítě nezabránil. Závěr utkání ještě zkomplikovalo zranění asistenta sudího Pokorného, kterého na několik desítek sekund vystřídal čtvrtý rozhodčí Adam.

Domácí v nastavení dopravili míč do sítě, střílející Rajnoch však podle asistenta Nováka byl v ofsajdu. „Vybíhal jsem zpoza hráče, podle mě to byl jasný gól,“ zlobil se Jan Rajnoch.

Reklama

Související témata: