Hlavní obsah

Jsme v dobré formě, pochvaloval si start kouč Sparty Bílek

PRAHA

Spokojenost sálala po úspěšném ligovém startu z trenéra pražské Sparty Michala Bílka. Jeho svěřenci v pondělní dohrávce úvodního kola přehráli Liberec a s porážkou 0:1 můžou být Severočeši ještě spokojení. „Podali jsme velmi dobrý výkon,“ chválil Bílek své svěřence na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek

Článek

Liberec se na Spartě držel úvodních deset minut, pak už měli jasně navrch domácí. "Postupem času jsme se dostávali do tempa a od asi desáté minuty jsme podali velmi dobrý výkon. Vedle gólu jsme ještě dost šancí nevyužili. To je jediným mínusem zápasu,“ řekl sparťanský kouč. „Jinak se nám dařila kombinace, drželi jsme balón na zemi. Předvedli jsme výkon, který bychom si představovali. Víc jsme si věřili, dobře se pohybovali. Tak chceme hrát i dál,“ dodal Bílek.

Obhájce titulu čeká vedle dalšího ligového utkání v Plzni i úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů proti londýnskému Arsenalu. Na ten ještě na Letné nemyslí, přesto výkon v ligové premiéře je pro Spartu povzbuzením. „Na úvod sezóny se hrál dobrý fotbal, jsme samozřejmě spokojení. Zápas ukázal, že jsme v dobré formě,“ pochvaloval si úspěšný start Bílek.

Domácí do zápasu nasadili čtyři hráče, kteří u jarního titulu Sparty nebyli. „Poštulka je zkušený brankář, neměl jsem obavy, že by vše nezvládl. Kladrubský i v přípravě ukázal, že je pro Spartu velmi dobrou posilou. Šimůnek byl spolehlivý, všechny situace s Kadlecem vyřešili dobře. Martin Abraham je zkušený hráč a potvrdil, že má obrovskou sílu a tah na branku. Podílel se na naší brance, s ostatními odvedl dobrou práci,“ zhodnotil nové tváře v základní jedenáctce Sparty její trenér.

Zachovi chyběli ofenzivní hráči

Neúspěšnou ligovou premiéru v pozici prvního kouče zažil na Spartě hostující Michal Zach. Jeho svěřenci byli zejména v ofenzívě málo nebezpeční a gólmana Poštulku příliš neohrozili. „Jen v úvodu se nám dařilo plnit plán, v němž bylo podnikat rychlé výpady ze zabezpečené obrany. Pak jsme se dostali pod tlak a po hrubé chybě ve středu pole jsme umožnili jít soupeři do vedení,“ popsal klíčový okamžik trenér Severočechů.

Liberec chtěl po přestávce aktivnější hrou vyrovnat, plány se mu ale nepodařilo naplnit. „Do druhé půle jsme změnili rozestavení, chtěli jsme útočit víc po stranách. Nedokázali jsme ale své možnosti dotáhnout,“ litoval Zach.

Porážka 0:1 je pro jeho svěřence ještě shovívavá, Sparta měla několik příležitostí ke zvýšení skóre. „Věděli jsme, že můžeme uspět jen velice dobrou defenzívou a lepší kombinací, než jsme předvedli. Chybí nám ofenzivní hráči a tím trpí naše hra. Tím mužstvům jako Sparta nahráváme k neustálým útokům a Sparta naše ztráty dokázala dobře využívat. Měli jsme štěstí, že jsme nedostali další gól,“ uznal nováček mezi ligovými trenéry.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice