Hlavní obsah

Sparta získala na hostování obránce Brezinského

PRAHA

Novou posilou fotbalistů pražské Sparty se stal obránce Miloš Brezinský, který ve čtvrtek přišel na Letnou na půlroční hostování z Liberce. Oznámil to tiskový mluvčí klubu Lukáš Přibyl. Třiadvacetiletý stoper ještě stačil být dopsán na soupisku pro předkolo Ligy mistrů, v němž se Sparta střetne s londýnským Arsenalem. První duel je na programu už příští středu v Praze.

Článek

"Brezinský je kvalitní stoper, který rozšíří konkurenci. Zároveň jsme připraveni na variantu, kdyby se někdo v obraně zranil, nebo odešel," citovaly internetové stránky Sparty kouče Michala Bílka.

Slovák Brezinský na Spartu nyní nepřichází jako hráč pro základní sestavu, ale hlavně pro to, aby rozšířil kádr. Sparta má totiž jen dva klasické střední obránce: kapitána Tomáše Řepku a talentovaného Jana Šimůnka. Brezinský tak může být další alternativou.

Pražané sice celé léto z Liberce zkoušeli přetáhnout Pavla Košťála, ale nakonec získali jiného zadáka ze Slovanu. Liberec se Brezinského odchodu nebránil, mezi stopery má oproti Spartě velký přetlak. Vedle Košťála jsou na soupisce ještě Holeňák, Petrouš a Polák a nastupovat na tomto postu může i Bejbl.

Brezinský, který bude s novými spoluhráči už v pátek trénovat, zároveň věří, že na Letné v nabitém termínovém kalendáři šanci dostane. "Angažmá ve Spartě je velká šance, kterou chci využít. Stejně jako všude je i ve Spartě velká konkurence. Chci se poprat o místo v sestavě," uvedl Brezinský, který v rudém dresu bude chtít rozšířit svoji bilanci 39 ligových startů a třech vstřelených branek.

Urostlý obránce zažil nejlepší období loni v Mladé Boleslavi, které pomohl ke druhému místu v nejvyšší soutěži. Na podzim si pak zahrál i v předkole Ligy mistrů a v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: