Hlavní obsah

Sparta nedala gól oslabené Plzni, Baník rozstřílel Most

PLZEŇ

Fotbalistům pražské Sparty poslední zápas před vstupem do 3. předkola Ligy mistrů proti Arsenalu nevyšel. Obhájce titulu v sobotu jen remizoval 0:0 v Plzni, která hrála závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Smoly. Ostrava třemi góly v závěru rozstřílela Most 5:2, Olomouc porazila 1:0 Mladou Boleslav, stejným rozdílem zvítězil Zlín nad Českými Budějovicemi. Šest hráčů bylo v sobotu vyloučeno.

Článek

Sparta měla v Plzni původně hrát až v neděli, ale aby měla dostatek času k regeneraci, domluvila se se Západočechy na přeložení na sobotu.  Letenští se museli obejít bez zraněného Horvátha a na lavičku mezi náhradníky usedl i Šimůnek, kterého Sparta šetřila před chystaným odchodem do Wolfsburgu. A tak se do základní sestavy po dvou dnech ve Spartě dostal i Brezinský.

Zápas přinesl mnoho tvrdých zákroků a rozhodčí Kocian celkem jedenáctkrát hráče napomínal žlutou kartou. Navíc v 58. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučený Marek Smola a obhájce titulu měl šanci rozhodnou zápas ve svůj prospěch. Sparta v západočeské metropoli neztratila body dlouhých jedenáct let, plzeňští fotbalisté se ale i v oslabení dokázali ubránit a neinkasovali. V závěru odpustil rozhodčí domácím penaltu po zákroku na Kuliče, v nastavení nevyužil dobrou šanci Došek.

V dalších utkáních ostravský Baník porazil Most 5:2. Hosté šli do vedení po gólu Pilaře, vyrovnání zařídil přesnou hlavičkou Metelka. Pouhou minutu po vyrovnání ale Most znovu vedl, když Oboya našel centrem Gočeho Toleskiho. Makedonec ale ještě do přestávky odehrál míč po odpískání a protože už měl žlutou kartu, byl vyloučený. Vyrovnání zařídil Svěrkoš, který se trefil i v prvním utkání na hřišti Bohemians. Mladý domácí útočník se ale v 66. minutě ohnal pěstí po Škodovi a oba putovali také do kabin. Čtyři minuty před koncem rozhodl o vítězi Róbert Zeher, který vzápětí zvýšil a na konečných 5:2 upravil Bystroň.

Ostrava přišla minimálně na půl roku o Lukeše

Ostrava ale přišla minimálně na půl roku o klíčového záložníka Martina Lukeše. Tvůrce ostravské hry má po zákroku mosteckého útočníka Goče Toleského podezření na přetržený čéškový vaz v koleně a v podzimní části soutěže se už na trávníku neobjeví. Lukeše čekají s poraněným kolenem ještě další vyšetření, která upřesní povahu zranění. "Podle prvních zpráv to vypadá velmi špatně, jedná se zřejmě o přetržený čéškový vaz," řekl předseda klubového představenstva Jakub Kahoun.

Červenou kartu viděli i diváci ve Zlíně, kde nedohrál domácí Martin Bača. Přesto Zlín porazil České Budějovice 1:0, gól vstřelil v úvodu utkání Žůrek. Doma se dařilo i Olomouci, která porazila 1:0 Mladou Boleslav. Loni třetí tým soutěže tedy prohrál i své druhé utkání. Výhru Olomouci vystřelil Kazár v 58. minutě.

V neděli je na programu trojice utkání, druhé kolo uzavře pondělní televizní dohrávka Liberce s Bohemians 1905.

2. kolo první fotbalové ligy:
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha0:0 (on-line)
SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav1:0 (on-line)
Branka: 58. Kazár.
FC Baník Ostrava - FK SIAD Most5:2 (on-line)
Branky: 32. Metelka, 60. Svěrkoš z pen., 86. a 89. Zeher, 90.+2 Bystroň - 20. Pilař, 33. Toleski.
FC Tescoma Zlín - SK Dynamo Č. Budějovice1:0 (on-line)
Branka: 1. Žůrek
Žižkov - 1. FC Brno12.8. 10:15
SK Slavia Praha - SK Kladno12.8. 17:00
FK Teplice - FK Jablonec 9712.8. 20:15
FC Slovan Liberec - FC Bohemians 190513. 8. 17:15

Reklama