Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 0:0Sparta nedokázala dát v Plzni gól a přišla o dva body

Sparťanští fotbalisté utrpěli v cestě za obhajobou titulu první bodovou ztrátu. V Plzni v sobotu Letenští nepotvrdili roli favorita a hráli s Viktorií bez branek. V utkání měli Pražané sice více gólových šancí, ale žádnou z nich nevyužili a nepomohlo jim ani to, že domácí hráli od 58. minuty oslabeni po vyloučení Smoly.

Článek

Sparta se musela obejít bez zraněného Horvátha a na lavičku mezi náhradníky usedl i Šimůnek, kterého Sparta šetřila před chystaným odchodem do Wolfsburgu. A tak se do základní sestavy po dvou dnech ve Spartě dostal i Brezinský.

Absence Horvátha se ukázala být pro Spartu citelnější, než se očekávalo. Jeho přirozený náhradník zůstal jen na lavičce a defenzivní záložníci Abraham s Huškem nedokázali dát hře řád. Také domácí střed pole byl zahuštěný, a tak vyprodaný stadión příliš fotbalové krásy neviděl.

Sparťané sice byli aktivnější, častěji se odhodlávali ke střele, ale do vyložených šancí se prosadit nedokázali. Jako první pálil křížem mimo Kisel v 16. minutě, vzápětí ho napodobil Abraham. Hodně aktivní byl především ex-plzeňský Limberský, který sváděl tvrdé souboje s kamarádem Fillem, a tak oba brzy uviděli žlutou kartu.

Ve 30. minutě se ale předvedl Limberský fotbalově, když vypálil z levé strany, ale Müller jeho ránu srazil na roh. Ve 35. minutě se dostal ke střele z novu Abraham, ale mezi tyče se znovu nedokázal trefit. Přesnější nebyli ani domácí a dlouho nedokázali do branky vůbec zamířit. Nejlépe vypadala rána Šímy ve 25. minutě, avšak doskákala také mimo.

V druhé půli se ale dění na hřišti přece jen zlepšilo, na čemž nejdříve nesla zásluhu opět Sparta a především nabuzený Limberský, který měl v 54. minutě na kopačce gól. Z hranice šestnáctky vyslal tvrdou dělovku, kterou Daněk vyrazil jen s námahou, jenže akce pokračovala a moc nechybělo, aby se Limberský prokličkoval až k plzeňské brance. Další šance měli také sparťané, jenže Abrahamovu ránu vyrazil Daněk a výtečný gólman zmařil i obrovskou šanci, v níž se ocitl Kulič uvnitř šestnáctky.

Malárova střela Poštulku nevystrašila

Domácí se pokoušeli využít rychlých brejků, ale byli při nich nepřesní, a tak jediné ošemetné situace před Poštulkou vznikaly při vysokých míčích. První střelu mezi tyče vyslali Plzeňští až sedm minut před koncem, ale Malárova střela Poštulku nevystrašila.

Sparta nechtěla ztrátu bodů připustit a měla k vítězství blíž především po tvrdém trestném kopu Matušoviče, se kterým měl v 84. Daněk problémy. V další šanci rozhodčí Kocián neodpískal čtyři minuty před koncem Šímův zákrok rukou na Kuliče v trestném území. V dramatickém závěru se ale mohli dočkat i domácí, jenže Trapp ve slibné pozici hlavičkoval mimo.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Kocian - Wilczek, Gallo. ŽK: Fillo, Müller, Smola, Trapp, Malár, Procházka, Zakopal - Limberský, Kisel, Matušovič, Rezek. ČK: 58. Smola. Diváci: 7887 (vyprodáno).
Plzeň: Daněk - Procházka, Müller, Zakopal, Smola - Fillo (88. Malcharek), Rada, Trapp, Šíma - Jarolím (64. Malár) - Psohlavec (57. Smejkal). Trenér: Levý.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Kisel (66. Žofčák), Abraham (90. Rezek), Hušek, Limberský (63. Matušovič) - Došek, Kulič. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: