Hlavní obsah

Ostrava - Most 5:2Baník i bez opor Lukeše a Svěrkoše otočil duel s Mostem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Pilař 0 : 1
31. Metelka 1 : 1
32. Toleski 1 : 2
59. Svěrkoš (penalta) 2 : 2
86. Zeher 3 : 2
88. Zeher 4 : 2
90. Bystroň 5 : 2

OSTRAVA

Drtivým finišem obrátili fotbalisté Baníku Ostrava sobotní zápas s Mostem. Oslabený soupeř v devíti lidech ještě čtyři minuty před koncem držel remízu 2:2, pak ale dvakrát udeřil střídající Róbert Zeher a pátou trefou ho definitivně skolil David Bystroň. To už domácí dávno hráli bez zraněného špílmachra Lukeše i útočníka Svěrkoše, který za potyčku se Škodou obdržel červenou kartu.

Článek

Baník začal platonickým tlakem, ale ten po dvaceti minutách bez efektu přešel a slušně zaplněné Bazaly pak na několik minut zmlkly pod vlivem příštích událostí. Ve 20. minutě si ještě nespokojeně zabouřily poté, co sudí Adam patrně přehlédl ruku Jamricha v pokutovém území a pak přišel šok: Čoupek u rohového praporku prohrál souboj, odražený míč se po centru jednoho z mosteckých fotbalistů dostal k Pilařovi, který exkluzivní dělovkou z dvaceti metrů nechytatelně zavěsil.

A pro domácí bylo hůř, když vzápětí po rozehrání ze středového kruhu zajel Toleski do Lukeše a mozek ostravského celku opustil hřiště na nosítkách. S vynuceným odchodem svého špílmachra se hra Baníku zbortila a na pár minut proměnila v absolutní chaos. Markantní to bylo v defenzivě, která vyloženě nestíhala rychlým krajům mostecké sestavy ani útočníku Toleskimu.

Zdálo se, že Ostravu vysvobodí Svěrkoš. Ten po hluchých minutách načechral míč na hlavu střídajícího Metelky, jenž po deseti minutách svého pobytu na trávníku srovnal. Domácí se však neradovali dlouho, už za několik desítek sekund znovu zaspala pravá strana ostravské obrany, Oboya unikl Cigánkovi a Toleski jeho přihrávku zblízka pohodlně uklidil do sítě. Baník dohrával půli v útlumu, pohrozil mu ještě Hainault, který po rohu hlavičkoval těsně vedle.

Toleski zasel semena vlastní zkázy

Semena vlastní zkázy zasel mostecký Toleski, který po odpískání ve 44. minutě nesmyslně poslal míč do ostravské branky a po druhé žluté kartě musel ven. Hosté po přestávce přitvrdili v osobních soubojích, soupeř to nesl dost nelibě a na Bazalech vytryskly emoce. Ostrava měla proti oslabenému protivníkovi jenom územní převahu, ale znovu jí pomohl hostující faul. Hainault v pokutovém území stáhl Svěrkoše a sám postižený penaltu proměnil, byť si brankář Acevski sáhl na míč.

Olej do nervózní partie přilil v 66. minutě ještě sudí Adam. Svěrkoš se po nevybíravém zákroku Škody ještě na zemi zaklesl do mosteckého záložníka a rozhodčí oba po vzájemné potyčce vykázal do sprch. Už to vypadlo, že neplodný tlak domácích Most přečká, ale bouřící Bazaly nakonec dohnaly Slezany k vítězství.

V 80. minutě se sice asi v největší šanci nedostal k důraznému zakončení Metelka, ale čtyři minuty před koncem si svůj okamžik slávy prožil střídající Zeher. Udělal si místo na hranici pokutového území a křížnou střelou po zemi trefil pro Baník tři body.

Takový úder už Severočeši bez dvou vyloučených mužů nevstřebali. Naopak rezignovali a nabuzená Ostrava je dorazila: Zeher zblízka zavěsil podruhé a z podobné parkety se v nastavení do odkryté branky trefil ještě Bystroň.

Baník Ostrava - SIAD Most 5:2 (1:2)
Branky: 32. Metelka, 60. Svěrkoš z pen., 86. a 89. Zeher, 90.+2 Bystroň - 20. Pilař, 33. Toleski. Rozhodčí: Adam - Chytil, Kubáň. ŽK: Marek - Toleski, Hainault, Procházka, Da Silva, Webster. ČK: 66. Svěrkoš - 44. Toleski, 66. Škoda. Diváci: 13.346.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek (90. Tchuř) - Rajtoral, Marek, Lukeš (23. Metelka), Mišinský (55. Zeher) - Magera, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Most: Acevski - Loos, Hainault, Procházka, Jamrich - Da Silva (88. Webster), Škoda, Pilař (77. Bogdanov), Oboya (69. V. Mendy) - A. Mendy, Toleski. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články