Hlavní obsah

Zlín - Budějovice 1:0Zlín porazil České Budějovice gólem Žůrka z první minuty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Žůrek 1 : 0

Díky nejrychlejší brance nového ročníku první ligy porazili fotbalisté Tescomy Zlín v sobotním 2. kole hosty z Českých Budějovic 1:0. Už po 56 sekundách hry přesně zacílil domácí útočník Libor Žůrek a zajistil svěřencům trenéra Pavla Hoftycha první tři body v sezoně. Zlínský gólman Vít Baránek opět udržel čisté konto.

Článek

Domácí kouč Hoftych nemohl nasadit do hry čtveřici Opiela, Penner, Švach a Vyskočil, ale jeho oslabený tým udeřil hned v první minutě. Po kolmici Zúbka na Krause se míč dostal až k Žůrkovi, který se v koncovce nemýlil.

Zaskočení Jihočeši se dostali k zakončení za deset minut. Jungr se na šestnáctce uvolnil přes Kroču, jenže střílel slabě doprostřed brány, kde stál připravený gólman Baránek.

Zlínští měli častěji míč pod kontrolou a své ofenzivní výpady vedli výhradně po pravé straně. Domácí svou převahu mohli zúročit v 21. minutě, jenže Zapletal v dobré pozici pálil těsně vedle. Na druhé straně zblízka zahrozil hlavičkující Radzinevičius, ovšem Baránek zasahovat nemusel.

Tři minuty před přestávkou při zakončení opět selhal Zapletal a Zlín to mohlo mrzet. O chvíli později se totiž v pokutovém území usadili Jungr s Radzinevičiusem a jejich snažení ukončil až důrazný Kroča. Těsně před odchodem do šaten utekl po pravé straně Vidlička, Bača v pádu vystřelil a hosty zachránil výtečným zákrokem brankář Kučera.

Budějovický gólman čaroval i po změně stran, když z levého horního rohu vyškrábl hlavičku Krause. Po hodině hry se zaskvěl také Baránek, který dokázal vyrazit Jungrovu dělovku.

V 73. minutě viděl po faulu na Černého druhou žlutou kartu Bača a Zlín začal hrát v deseti. Hosté ale přišli o početní výhodu velmi rychle, kapitán Horejš nedovoleně zastavil Šmahaje a sudí Matějek ho v 75. minutě bez váhání vyloučil.

Definitivní pojistku domácímu triumfu mohl přidat střídající Vrtělka, jenže brejkovou akci zakončil střelou nad. V závěru Zlín zachránil Baránek, který vyrazil nepříjemnou střelu Adamce.

Tescoma Zlín - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 1. Žůrek. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Handlíř. ŽK: Bača, Baránek - Jungr, Hílek, Radzinevičius, Homoláč. ČK: 73. Bača - 75. Horejš. Diváci: 3572.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Kraus (66. Konečník), Zúbek, Šmahaj, Zapletal (86. Elšík) - Bača, Žůrek (74. Vrtělka). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka (55. Plichta), Horejš, Homoláč, Šmíd - Plocek, Hílek, Vozábal (48. Adamec), Jungr (83. Mrkvička), Černý - Radzinevičius. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: