Hlavní obsah

Uličný i Griga ocenili nezlomnost Žižkova

PRAHA

Po zápase druhého kola Gambrinus ligy mezi Viktorií Žižkov a Brnem byli do jisté míry spokojeni oba lodivodi. Trenér Brna Petr Uličný si pochvaloval jak tři body, tak také potenci obou svých útočných hrotů. Naproti tomu domácí Stanislav Griga ocenil bojovnost svého gýmu. Viktoria prohrávala už 1:4, ale hráči pražského klubu ještě ohrozili vítězství moravského mužstva.

Článek

„Byli jsme lepším týmem na hřišti. Minimálně do té chvíle, kdy byla hra na delší dobu přerušena. Potom zvedl soupeř hlavu,“ poukazoval Petr Uličný na incident v druhém poločase, kdy se po tvrdém souboji vytrhl rohový praporek a hra byla na několik minut přerušena. „Prognóza o tom, že máme dopředu kvalitní mužstvo, ale vzadu ještě panují některé problémy, na nichž musíme zapracovat, se ukázala pravdivá. Jsem spokojený zejména s oběma útočníky,“ dodal.

„Jsou známy dvě vize fotbalu. Ta první stojí na dobré a pevné defenzívě. Druhá je pro fanouška mnohem přitažlivější - dát víc gólů než soupeř. My dneska hráli tu druhou variantu, ale já osobně stále zůstávám zastáncem spíše té první,“ vysvětloval Uličný. „Ale soupeře musím pochválit za to, že zvedl hlavu,“ řekl uznale.

Griga: Brno bylo lepší

Trenér Griga, který se svým týmem měl určitě vysoké ambice, zvláště po výhře na hřišti Mladé Boleslavi, musel uznat, že soupeř byl fotbalovější. „Brno bylo kombinačně lepší, vyhrálo zaslouženě,“ řekl bezprostředně po utkání. „Našim hráčům ale musím poděkovat, že zápas nezabalili, že zvedli hlavu a za velice nepříznivého vývoje utkání zabojovali,“ chválil svůj tým slovenský kouč.

„Zápas jsme si prohráli sami. Problém byl v tom, že jsme nedokázali pokrýt hráče. Rozhodovaly individuální chyby, ty jsme nedokázali eliminovat,“ vyjmenovával důvody nedělního neúspěchu Griga. „Až příliš snadno se soupeř dostával před a do naší šestnáctky,“ dodal.

Reklama

Související témata: