Hlavní obsah

Slavia - Kladno 2:0Slavii vystříleli výhru nad Kladnem záložníci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Volešák 1 : 0
58. Šmicer (penalta) 2 : 0

V nedělním 2. kole nejvyšší fotbalové soutěže přivítala Slavia na Strahově tým Kladna. Očekávané dobývání branky hostí se beze zbytku naplnilo, naplnila se také mizerná úspěšnost pražského týmu v zakončení. Ale pouze v prvním poločase. Slavia dvěma brankami v druhé půli zvítězila 2:0 a přesvědčila i herně.

Článek

Slavii se podařilo vstřelit branku, Vlček se však netrefil. Za něj, respektive za neviditelného Ivanu, museli zaskočit hráči ze zálohy. První gól právě probíhajícího ročníku na domácím stadiónu ze hry vstřelil Ladislav Volešák. Brankou spadla z hráčů "sešívaných" nervozita a rozjeli pohledný fotbalový koncert. Kladno se marně snažilo těžit z brejků.

Přestože Pražané na svého soupeře vletěli hned od úvodního hvizdu, prvním, kdo vážněji ohrozil branku, bylo Kladno. Na úvodu druhé dvacetiminutovky z rychlého protiútoku zahrozil střelou z hranice šestnáctky záložník Tomáš Cigánek. Hned nato však následovala nebezpečná střela Šmicera těsně mimo levou tyč.

První gólovou šanci v prvním poločase spálil Janda, kterého vysunul za obránce Vlček. Balón vyrazil brankář Roman Pavlík. O dvě minuty později zblokovali hostující obránci Vlčkovu střelu z vnitra šestnáctky.

Hosté se osmělili až třicet minut od začátku utkání. A to hned dvakrát. Čáp v prvním případě nacentroval centr na hlavu Grosse, toho ale vychytal skvělou robinzonádou Vaniak. I zmiňovaná druhá nebezpečná příležitost se udála po centru. Tentokrát střílel Farbák, ale opět se vyznamenal domácí brankář.

Branky přišly až v druhém poločase

V pálení šancí pokračoval Vlček i po přestávce. Hned zpočátku druhé půle opět opovrhl nabídkou Šmicra. A tak trápení musel utnout hráč ze zálohy. Šmicer znovu parádně vysunul Vlčka do pokutového území, ten přihrál před bránu nabíhajícímu Ladislavovi Volešákovi, který rozvlnil poprvé síť kladenské brány. Ze slávistů jako by najednou spadl obrovský kámen, jejich hra byla mnohem uvolněnější.

V minutě 57. byl v pokutovém území faulován Ivana, obránce Farbák dostal druhou žlutou kartu a byl tak ze hřiště vyloučen. Nařízenou penaltu proměnil dělovkou do šibenice Vladimír Šmicer.

Po zbytek utkání bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Kladenští se na trvalejší tlak nezmohli, snažili se hrozit z rychlých protiútoků, ale jejich snaha vyzněla naprázdno. Mnohem nebezpečněji působili i nadále domácí. A tak nakonec skončil zápas, na nějž se přišel podívat i reprezentační trenér Karel Brückner, 2:0 pro Slavii.

SK Slavia Praha - SK Kladno 2:0 (0:0)
Branky: 50. Volešák, 59. Šmicer z pen. Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Pelikán. ŽK: Pavlík, Gross, Farbák (všichni Kladno). ČK: 59. Farbák. Diváci: 5237.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Dřížďal - Volešák, Janda (73. Kalivoda), Tavares (Belaid), Šmicer - Vlček (67. Šenkeřík), Ivana
Kladno: Pavlík - Gross, Farbák, Killar, Hoffman - Hlava (46. Zoubele), Čáp, Šelicha, Cigánek (67. Beneš) - Zachariáš, Jeslínek  (54. Vršajevič)

Reklama

Související témata: