Hlavní obsah

Volešák: Musím trenérovi poděkovat za šanci

Fotbalista Ladislav Volešák dostal poprvé příležitost od slávistického trenéra Jarolíma hrát od začátku utkání a za důvěru se odvděčil brankou do sítě Kladna. Přestože byl jedním z vybraných exekutorů penalty, rád místo přenechal Šmicrovi. Herně se cítí dobře a jeho potíže s nadváhou se zdají být téměř vyřešeny.

Foto: Sport.cz/David Kadlec

Ladislav Volešák

Článek

Bylo hned jasné, kdo bude pokutový kop zahrávat?

Na penaltu jsme byli určení tři. Podíval jsem se na Vláďu a on na mě kývl, že chce jít kopat, tak jsme mu to přenechali.

Vy jste nechtěl jít?

Já si ještě pamatoval tu neproměněnou jedenáctku ze zápasu proti Žilině, tak jsem se k tomu dvakrát nehrnul. Kdybych jí býval dal, asi bych chtěl jít střílet i proti Kladnu.

Jak se cítíte herně?

Osobně cítím, že můj výkon jde nahoru. Hodně mi pomohlo, že jsem dostal příležitost nastoupit v závěru utkání proti Žilině. Za tu šanci bych chtěl trenérovi poděkovat.

Prý jste měl po příchodu do Slavie problémy s nadváhou?

To bylo způsobeno jarní částí sezóny, kdy jsem svoji životosprávu zanedbával. S panem Jarolímem jsem měl na toto téma na začátku nepříjemný rozhovor. Ale věřím, že už se to otáčí k lepšímu. Shodil jsem už sedm kilo.

Myslíte si, že se dostanete do základní sestavy v Amsterodamu?

Máme vyrovnaný kádr. Pokud dostanu proti Ajaxu šanci, budu za ni rád. Ale když hrát nebudu, určitě to klukům závidět nebudu. Vše rozhodne trenér. Já si hlavně přeju, ale se Slavia do Ligy mistrů dostala. Kdo z nás hráčů bude v tu chvíli na hřišti, není zase tak důležité.

Reklama

Související témata: