Hlavní obsah

Švancara: Jsem spokojený a zároveň smutný

Petr Švancara prožil plno rozporů v utkání s Brnem. Hrál proti svému chlebodárci, ale fanoušci moravského klubu mu jeho odchod v zápase nevyčítali. A přestože se jednou prosadil a ke druhé brance pomohl asistencí, nestačilo to ani k jednomu ligovému bodu. Jako útočník je tak spokojený, jako hráč Žižkova ne.

Článek

Co říkáte na zápas s Brnem?

Mrzí mě, že jsme prohráli. Jediné pozitivum vidím v tom, že jsme to nezabalili za nepříznivého stavu. Škoda, že gól na 4:3 nepřišel dřív. Snad alespoň diváci byli spokojení a příště nás přijdou podpořit znovu.

V čem vidíte problém inkasovaných branek?

Góly jsou vždycky důsledkem chyb. Ale já se spíš zajímám o to, abychom nějakou tu branku dali.

Se svým výkonem jste spokojený?

Dal jsem gól, na další jsem nahrál. Myslím, že jako útočník být spokojený můžu. Je vidět, že mám dobrou formu, ale to nic nemění na tom, že jsme prohráli.

Jak se díváte na žlutou kartu, kterou jste dostal, nebyla trochu zbytečná?

Dostal jsem ji za protesty. A rozhodčího chápu, potřebuje mít na hřišti pořádek. Pak už jsem si jenom musel dávat pozor, abych nedostal druhou.

Hrál jste proti svému bývalému týmu, jaké to bylo?

Snažil jsem se nebýt přemotivovaný. A myslím, že jsem ani nebyl, žádné ostré fauly z mé strany nebyly. Chtěl jsem být nebezpečný. Popravdě jsem se na tenhle zápas připravoval speciálně a mohl jsem dokonce rozhodnout. Asi ve čtyřicáté minutě jsem mohl skórovat po rohu, ale já asi gól hlavou nikdy nedám, ačkoliv je trénuju jak můžu.

Jak vám bylo po gólové smršti Brna po přestávce?

Hrozně. To my jsme na ně chtěli v druhé půli vlítnout, ale ty dvě branky na 4:1 byly jako rána do zad.

Nevadí vám, že jste byl v útoku někdy až příliš osamocen?

Naopak. Mně tenhle způsob hry vyhovuje. Když pak dostanu míč, mám možnost přejít hráče v souboji jeden na jednoho, což je moje hra.

Co říkáte na atmosféru?

Jsme rádi za naše fanoušky. Stojí venku, moknou a přesto fandí. Chtěl bych poděkovat oběma fanouškovským týmům. Fandili, ale byli fér, takhle by to na fotbale mělo být. Jsem také vděčný za to, že můj odchod za zvláštních okolností fanoušci Brna vzali v pohodě a nezažil jsem třeba to, co Abraham s fandy libereckými.

Reklama

Související témata: