Hlavní obsah

Olomoucký trenér Pulpit vsadil na mladíky, risk mu vyšel

OLOMOUC

Šokující byla pro fanoušky Olomouce sestava, kterou kouč Martin Pulpit vyslal proti silné Mladé Boleslavi. Při absenci zraněných Onofreje a Rýdela na lavičce zůstali mj. útočníci Hartig a Schulmeister. Brazilský špílmachr Melinho a třeba i zkušený Čupr pak na zápas nebyli nominováni vůbec.

Článek

Zatímco u Čupra, který nehrál už v Českých Budějovicích, to nepřekvapilo, Melinha na tribuně v Olomouci nikdo nečekal.

„Nemám problém riskovat. Proto jsem neváhal vsadit na mladší hráče, bojovníky a to i přesto, že v přípravě jsme stavěli hru především na Melinhovi. On však minule v Budějovicích totálně propadl, a tak na jeho místě dostal šanci Bajer, který stejně jako Kazár, či třeba Lukšík, jehož jsem vytáhl ve čtvrtek z béčka, nezklamal.

Všem klukům jsem říkal, že prvních pět kol se nehraje na krásu, ale na krev a jsem rád, že to pochopili,“ tvrdil Pulpit a liboval si, jak mu vyšla sestava i taktika. „Zároveň ale musíme vidět, že v naší hře byla i hluchá místa. Například v závěru jsme se nechali zbytečně moc zatlačit, a to by se nám příště mohlo krutě vymstít.“ soudil Pulpit.

Nervozita ze mě po chvíli spadla

„Výhra byla pro nás nesmírně důležitá. Proto v závěru přišly obavy o výsledek a s nimi defenzivnější pojetí. Důležité ovšem bylo, že jsme soupeře k ničemu nepustili,“ řekl Lukáš Bajer, který zažil skvělou ligovou premiéru. „Před utkáním jsem cítil nervozitu jako hrom. Po pár minutách však ze mě spadla. Náš výkon byl velmi dobrý a myslím, že i já jsem si své uhrál. V závěru jsem už toho ale měl plné zuby,“ uvedl Bajer.

Úplně jinými myšlenkami se zabývali Mladoboleslavští. „Cítíme obrovské zklamání, protože Hanáci nás výrazně nepřehráli. Dali sice parádní gól, ale ten byl spíše dílem štěstí. Panice proto nepropadáme. Jsme bez bodu, ale věřím, že jak dáme první gól, vše se zlomí,“ tvrdil kapitán Marek Matějovský.

„Naše situace je složitá. Pomoci si však musíme sami a já myslím, že jsme se i přes prohru posunuli k lepšímu. Třeba zařazení Řezníčka, jenž v závěru střídal Voříška, je cesta, kterou bychom měli jít,“ mínil trenér Mladé Boleslavy Luděk Zajíc

Reklama

Související témata: