Hlavní obsah

Disciplinárka se bude zabývat úderem Lukáše do libereckého hráče

PRAHA

Komise rozhodčích a delegátů fotbalového svazu na svém dnešním zasedání rozhodla, že disciplinárce předá případ Pavla Lukáše z Bohemians 1905, který v pondělní dohrávce udeřil pěstí mimo souboj o míč libereckého Martina Jirouše. Rozhodčí a delegáti naopak zamítli protest Mostu proti výkonu sudího Jiřího Adama v duelu s Baníkem Ostrava.

Článek

Komise, která hodnotila úvodní dvě kola první a druhé ligy, na základě televizního záznamu usoudila, že Pavel libereckého útočníka udeřil do hlavy úmyslně a předala přestupek disciplinární komisi. Rozhodčí Oldřich Racek nebyl potrestán, inkriminovaný souboj prý bylo těžké zaregistrovat.

Čtyři zápasy si naopak nezapíská sudí Milan Makovička a jeho asistenti Libor Novák s Ivanem Pokorným za chyby v utkání Mladé Boleslavi se Žižkovem. Stejně dlouho se neobjeví v akci asistent Jiří Jiřík, který neodmával ofsajd při první gólu Ostravy v zápase na hřišti Bohemians. Komise také snížila známku trojici Radek Příhoda, Petr Hojsík, Dušan Pospíšil, kteří nereagovali na rasistické projevy domácích fanoušků na libereckého Hudsona.

Funkcionáři se zabývali i stížností Mostu, jehož vedení se nelíbil "tendenční způsob řízení" duelu s Baníkem Ostrava a údajné rasistické chování domácích fanoušků. Podle komise sice sudí Adam chyboval, když nevyloučil mosteckého Procházku za vražení domácího Svěrkoše na tyč po proměněném pokutovém kopu, ale ve všech bodech mostecké stížnosti rozhodl správně.

Reklama

Související témata: