Hlavní obsah

Sparta - Zlín 2:1Střídající Matušovič zařídil Spartě tři body proti Zlínu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Žůrek 0 : 1
58. Došek 1 : 1
73. Matušovič 2 : 1

Až zlepšeným výkonem po přestávce vybojovali fotbalisté Sparta Praha tři body v utkání třetího ligového kola s Tescomou Zlín. Již v 7. minutě otevřel nečekaně skóre Žůrek, a přestože domácí měli převahu, v koncovce byli hodně nedůrazní. To se zlepšilo až po změně stran, kdy nejdříve Došek snížil a výhru úřadujícím mistrům zachránil v 73. minutě Matušovič.

Článek

Domácí začali podle předpokladů náporem, přestože nemohli nastoupit zranění Petržela, Holenda, Kóňa a Řepka. Již ve třetí minutě Došek nedosáhl na centr Pospěcha a s lehkou střelou Abrahama si Baránek poradil. Z prvního útoku hostujících hráčů přišel nečekaný gól. Žůrek potáhl ve středu hřiště míč, dal jej na levou stranu Vyskočilovi, jehož lehký oblouček se odrazil od břevna do pole, kde byl nejrychlejší opět Žůrek a míč dorazil za Poštulkova záda.

Sparta ještě více přitlačila a po Horváthově rohu hlavičkoval Došek do břevna, po dalším centru mu v pádu z bezprostřední blízkosti zmařil radost brankář Baránek. Hosté spoléhali na brejky a v jedenácté minutě byli blízko zvýšení náskoku, domácí obránci ale ukopli míč na roh. Po jeho rozehrání se dostal u vzdálenější tyče ke střele Bača, jeho ránu ale zastavila branková konstrukce.

Poté se hra uklidnila, hrálo se prakticky na jednu branku. Letenští měli trvalou převahu, ale hostující obrana pracovala spolehlivě, především centrované míče s jistotou odvracela. Naopak obrana Sparty bez Řepky působila hodně chaoticky. Po půlhodině "zavařil" Kadlec malou domů Poštulkovi, nakonec oba domácí hráči situaci vyřešili, ale obránce musel být po srážce ošetřován. Ještě do poločasu tvrdé pálil z dálky Horváth, ale těsně vedle.

Rozhodl střídající Matušovič 

Do druhého poločasu poslal domácí kouč Bílek na trávník místo Abrahama ofenzivnějšího Matušoviče. A v 54. minutě na něj šikovně Horváth posunul míč do volného prostoru, ale Matušovič se střelou otálel, až jej o míč hostující obránci připravili. Vyrovnání přesto přišlo poměrně rychle. V 58. minutě našel centrem z trestného kopu Horváth hlavu Doška a domácí střelec bez problémů vyrovnal.

Sparta toužila po výhře, naopak Zlín se zcela stáhl a bránil remízu. Po centru Kisela hlavičkoval Horváth do tyče, po následném rohu však již Letná jásala. V 73. minutě Matušovič s pomocí tyče dopravil hlavičkou míč za záda Baránka.

V závěru mohla Sparta svoji výhru ještě zvýraznit, ale Horváthovu pohotovou střelu vychýlila teč jednoho ze zlínských hráčů mimo branku.

Sparta Praha - FC Tescoma Zlín 2:1 (0:1)
Branky: 58. Došek, 73. Matušovič - 7. Žůrek. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Lhoták. ŽK: Došek - Pazdera, Žůrek, Kraus. Diváci: 6944.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Kladrubský - Abraham (46. Matušovič), Hušek, Horváth, Kisel (89. Limberský) - Kulič (74. Rezek), Došek. Trenér: Bílek.
Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Kraus, Šmahaj (78. Konečník), Zúbek, Vyskočil (37. Malár) - Bača, Žůrek (56. Vrtělka). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: