Hlavní obsah

Trenéra Zacha čekají krušné chvíle, s Libercem pořád nevyhrál

Fotbalový Liberec sužuje špatný úvod sezóny. Situaci vyostřila prohra 1:3 v Ostravě, ambiciozní klub je i po třetím kole bez vítězství a trenér Michal Zach, který s mužstvem od svého letního nástupu ještě nevyhrál, si patrně nemůže být jistý svou pozicí.

Foto: FC Slovan Liberec

Nový trenér Liberce Michal Zach

Článek

Zachovy nezdary se stále sčítají. Včetně dvou vystoupení v Intertoto Cupu proti kazašskému Tobolu Kostanaj tým pod ním nevyhrál už pátý zápas. "Ten tlak na mě, a vůbec na všechny trenéry, je neustálý. Naše situace není na začátku ligy taková, jak jsme si představovali. Chtěli jsme zvládnout druhé kolo s Bohemians, bohužel jsme nevstřelili branku. Dneska jsme zápas prohráli dvěma vyloučeními," řekl Zach.

Zákulisní tlaky na svou osobu prý bývalý asistent Vítězslava Lavičky zatím necítí. "Nezabývám se tou otázkou. Takové myšlenky by mě navíc odváděly od práce. Já mám za úkol připravovat mužstvo na každý zápas, teď jsou před námi Teplice," uvedl Zach.

Trenérově pozici v Ostravě vůbec nepomohly liberecké opory. Tým na celý druhý poločas oslabili Košťál s Pudilem, který se zbytečně bez míče u postranní čáry "prošel" po Otepkovi. Kázeňský incident českého reprezentanta ještě bude mít dohru. "O půli na to nebyl čas, ale budeme a musíme to řešit dále. Byl u dvou klíčových momentů. Nevím, co ho vedlo k ruce, za kterou byla nařízena penalta, ale vyloučení byla jeho hrubá chyba a nedisciplinovanost. Poškodil tím celé mužstvo," zlobil se Zach.

Na Pudila se vztekali i spoluhráči, v dvojnásobném oslabení měl Liberec mizivé šance na zvrat. "Penaltu mu nevyčítám, ale vyloučení bylo oprávněné, byla to jeho blbost. Pak už se s tím dalo dělat málo, i když jsme do toho dali všechno," řekl útočník Jan Nezmar. V trenérech podle něj problém není. "Tohle sice není moje věc, ale trenéři dělají svou práci dobře. My jsme zatím balón na jejich půlku nevrátili výkony. Fanouškům ale můžu slíbit, že uděláme všechno, abychom se z toho dostali," dodal Nezmar.

Reklama

Související témata: