Hlavní obsah

Slavia porazila Budějovice, Teplice dokonaly obrat v Mostě

PRAHA

Dalšími zápasy v neděli pokračovalo 3. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Po sobotní vydřené výhře posledního mistra Sparty proti houževnatému celku Zlína a vydařené Otepkově premiéře v dresu Baníku Ostrava byla na programu další čtyři utkání. Pět branek viděli diváci v Mostě, kde vyhrály Teplice 3:2 i v Kladně. Tam porazilo místní SK stejným skóre Žižkov. Ve večerních utkáních pak Plzeň porazila Brno gólem Procházky a pražská Slavia zvítězila v Budějovicích 2:1.

Článek

Pražská Viktorka po šokujícím začátku sezóny, kdy dokázala zvítězit Moughfirovým gólem na hřišti silné Mladé Boleslavi, doplácí na mizernou defenzivu. Ta dovolila v minulém kole čtyřikrát skórovat Brnu, v neděli jí třikrát překonali kladenští fotbalisté. Dvakrát se prosadil Jiří Jeslínek, který putuje po hostováních z pražské Sparty. Třetí branku Kladna vsítil Tomáš Cigánek.

Po úvodní brance Jeslínka ve 14. minutě slavili Viktoriáni vyrovnání: po nenápadné a ojedinělé útočné akci přiťukl Švancara míč Bukačovi a jeho táhlá přízemní rána zaplula přesně k tyči. Jeslínek ale odpověděl svou druhou brankou již za další dvě minuty.

Až dvoubrankové manko v druhém poločase přinutilo Viktorii k většímu zaujetí a útočné aktivitě. Trenérovi Grigovi vyšlo i střídání, když nový muž na hřišti Tinga dvacet minut před koncem poslal roh přesně na nohu Procházky, který zblízka napálil míč pod břevno a zdramatizoval závěr utkání.

Teplický Doležal trefil tři body v závěru 

Mostecká cizinecká legie na vlastním hřišti přivítala Teplice, které do nedělního zápasu neinkasovaly a měly na svém kontě plný počet šesti bodů. Střelecký tahoun teplického mužstva Martin Fenin tentokrát další přesný zásah nepřidal, přesto si jeho tým odváží tři body. Ty trefil v nastaveném čase Doležal a ukončil tak divokou přestřelku v závěru druhého poločasu.

Dosavadnímu nejlepšímu střelci ligy Feninovi se sice podařilo těsně před poločasem skórovat, ale přihrávající Koukal stál v ofsajdu. Po přestávce utkání gradovalo, když se domácí dostali dvakrát do vedení. Střídající teplický útočník Smíšek však dokázal vždy hlavou srovnat skóre a jeho spoluhráč Doležal pak výstavní trefou z přímého kopu rozhodl o osudu utkání těsně před koncem.

Brno ani napodruhé doma neskórovalo 

V souboji dvou ambiciózních celků byla úspěšnější plzeňská Viktoria, která zásluhou Procházkovy trefy z konce prvního poločasu porazila Brno. Západočeši tak ještě v novém ročníku ani jednou neprohráli, na svém kontě mají po třech kolech pět bodů, na které jim stačilo vsítit pouhé dvě branky.

Brňané nedokázali ani podruhé v sezóně zvítězit na vlastním hřišti, v prvním kole se totiž rozešli smírně, po bezbrankovém zápase, se Zlínem.

Slavia rozhodla během čtyř minut 

Pražská Slavia měla, posilněná senzačním vítězstvím na půdě amsterodamského Ajaxu v předkole Ligy mistrů, na jihu Čech raketový nástup. Ve čtvrté minutě se trefil zpoza vápna utěšeným ´padajícím listem´ exekutor rozhodující penalty v Nizozemí David Kalivoda.

O čtyři minuty později předvedl podobně utěšenou ránu do protipohybu českobudějovického gólmana Kučery Zdeněk Šenkeřík. Tomu míč mezi nohami vtipně přenechal navrátilec Vladimír Šmicer. Dynamo se zmohlo, i přes zoufalý závěrečný nápor, již jen na korekci výsledku. O tu se v dvaapadesáté minutě postaral domácí kapitán Martin Vozábal.

3. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Ostrava - Liberec3:1 (on-line)
Sparta - Zlín2:1 (on-line)
Kladno - Žižkov3:2 (on-line)
Branky: 14. a 32. Jeslínek, 57. Cigánek - 30. Bukač, 70. Procházka
Most - Teplice2:3 (on-line)
Branky: 59. Procházka, 84. Prášil - 79. a 85. Smíšek, 90. Doležal
Brno - Plzeň0:1 (on-line)
Branka: 41. Procházka
České Budějovice - Slavia1:2 (on-line)
Branky: 52. Vozábal - 4. Kalivoda, 8. Šenkeřík
Bohemians 1905 - Olomouc0:0 (on-line)
Jablonec - Mladá Boleslav1:1 (on-line)

Reklama