Hlavní obsah

Most - Teplice 2:3Fotbalisté Teplic otočili derby s Mostem a vyhráli 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Procházka 1 : 0
79. Smíšek 1 : 1
84. Prášil 2 : 1
85. Smíšek 2 : 2
90. Doležal 2 : 3

MOST

Fotbalisté Teplic dokázali zvrátit nepříznivý vývoj severočeského derby, v němž nakonec na půdě Mostu vyhráli 3:2. O jejich výhře v gradujícím utkání rozhodl dvěma góly střídající Smíšek, který smazal náskok domácího týmu. Konečnou podobu výsledku dal nádherným trestným kopem v 90. minutě Doležal.

Článek

V základní sestavě hostů se objevil i útočník Martin Fenin, o kterého se perou zahraniční kluby. Se třemi góly nejlepší střelec úvodu ligy byl od začátku utkání největším strašákem pro mostecké obránce, kteří na něj vyrukovali s velmi těsnou a důraznou obranou. Již po dvou minutách Fenina srazil skluzem zezadu levý bek Loos, ale rozhodčí Kovařík se spokojil jen s domluvou. Na Fenina ale důrazná hra platila, do výraznějších šancí se zprvu vůbec nedostával.

Na opatrnou a důraznou obranu vsadily i Teplice, a tak byl zaplněný stadión byl v úvodu svědkem jen dvou rozpačitých střeleckých pokusů zpoza šestnáctky. O to překvapivější byla chytrá kombinační akce Mostu v 17. minutě, během níž prostrčil Pilař na Oboyu, jenže keňskému útočníkovi se vrhl pod nohy brankář Slavík a střelu vyrazil. Míč poté před dobíhajícím Mendym uklidil odkop Merziče.

Velká šance Mostu hře pomohla a probudila i Teplice. Za tři minuty se Koukal po levé straně prohnal kolem Loose a jeho tečovaný centr doputoval až na šestnáctku k Verbířovi, jenže teplický kapitán krom brankáře Acevského obstřelil těsně i pravou tyč domácí branky.

Před poločasem na sebe ještě dvakrát upozornil Fenin. Ve 43. minutě si zaběhl na dlouhý centr až před Acevského, ale míč poslal nad branku. Lépe se Feninovi vedlo v nastaveném čase, ale i když míč z voleje uklidil do domácí sítě, radovat se nemohl. Přihrávající Koukal byl v ofsajdu.

Doležal oslavil třicáté narozeniny vítěznou trefou

I po poločase dělaly Mostu rychlé akce Teplic starosti. Gašparík se dvakrát během několika minut prohnal po levé straně a nebezpečně centroval, ale Koukalova střela skončila zblokovaná v zámezí. Ke gólu vedl závar na druhé straně. V 59. minutě po faulu na Mendyho zahrávali domácí přímý kop a v teplické šestnáctce se míč dostal k mosteckému kapitánovi Procházkovi, který jej křížnou střelou napálil za Slavíkova záda.

Teplice vrhly všechny síly do útoku a po sérii střídání se dostaly do tlaku. Velkou roli v něm hrál Fenin, jehož začali spoluhráči hledat přesnými pasy, které dokázal zpracovávat a míč dále rozdávat. V 79. minutě v jedné takové situaci Fenin udržel míč na levém rohu šestnáctky, přiťukl Doležalovi a jeho centr na malé vápno usměrnil do branky útočník Smíšek. Z vyrovnání se Teplice ale dlouho neradovaly, když se po rychlém brejku prosadil tečovanou střelou Prášil.

To byl ale jen začátek dramatického finiše. Dravý teplický mladík Mareš se zanedlouho uvolnil na pravé straně šestnáctky a jeho centr našel na zadní tyči nekrytého Smíška, který míč uklidil do sítě i podruhé. Obrat pak Teplice dokončily v 90. minutě, když byl před pokutovým územím faulován Gašparík a trestný kop Doležal poslal do levého horního růžku. Vítěznou brankou tak oslavil nedělní třicáté narozeniny.

FK SIAD Most - FK Teplice 2:3 (0:0)
Branky: 59. Procházka, 84. Prášil - 79. a 85. Smíšek, 90. Doležal. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kubáň. ŽK: Procházka, Jedinák, Loos - Merzič, Lukáš, Sabou. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Most: Acevski - Loos , Procházka, Hainault, Jamrich - Oboya (75. Prášil), Jedinák (62. V. Mendy), Pilař, Trubila (52. Bogdanov) - A. Mendy, Toleski. Trenér: Žák.
Teplice: Slavík - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa (73. Mareš) - Verbíř, Sabou, Doležal, Gašparík (90. Kroupa) - Fenin, Koukal (67. Smíšek). Trenér: P. Rada.

Reklama

Související témata: