Hlavní obsah

Brno - Plzeň 0:1Brno po matném výkonu prohrálo doma s Plzní 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Procházka 0 : 1

BRNO

Lekci z jednoduchosti dali Brňanům fotbalisté Plzně, kteří si v utkání 3. kola první ligy připsali po šťastné brance obránce Procházky vítězství 1:0. Domácí hráči nepotvrdili svoje vítězství z minulého kola na Žižkově a v domácím prostředí tak po bezbrankové remíze se Zlínem zaznamenali další ztrátu. Plzeň hrála velmi účelně a hrozila často nebezpečnými protiútoky.

Článek

Brňané se sice pokoušeli o kombinační útočnou hru, v koncovce se ale neprosadili. Třikrát se za prvních dvacet minut dostal k zakončení Pacanda, který ale postrádal přesnost a razanci. Hlavně jej může mrzet šance po přihrávce Polácha z levé strany, kdy se ocitl zcela sám před brankářem Daňkem. Možnost ale uspěchal a nedůraznou střelu stačil Daněk vykopnout. Plzeň ale rozhodně nemyslela pouze na pasivní obranu, ale trápila domácí tým rychlými brejky.

Vizitku nebezpečného týmu dal už po třech minutách první protiútok, po němž Jarolímovu střelu stačil brankář Lejsal jen vyrazit ke Smejkalovi, jenž hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nad branku.

Útočnější domácí překonávali plzeňskou obranu jen s obtížemi, a tak se snažili o střelbu z větší vzdálenosti. Nejvíce protáhl brankáře Daňka ve 36. minutě střelou ze dvaceti metrů juniorský reprezentant Střeštík. Z následného rohového kopu brněnský Trousil hlavičkou jen těsně minul tyč.

Procházka předvedl parádní lob 

Lekci z jednoduchosti dal brněnskému týmu ve 41. minutě plzeňský obránce Procházka, který odebral po zákroku zavánějícím faulem míč Tomáši Doškovi. Následně zatáhl míč podél postranní čáry a jeho centr ze třiceti metrů zapadl přesně do horního růžku za záda špatně postaveného brněnského brankáře Lejsala.

Navzdory náskoku se Plzeň ani po změně stran nezatáhla před vlastní branku, ale naopak aktivní obrannou hrou narušovala brněnské akce už ve středu hřiště. Kromě toho hosté důsledně střežili tvůrce brněnské hry Polácha. Tím zcela otupili očekávaný tlak domácích fotbalistů, kteří znervózněli a zcela ztratili kombinační přesnost a jejich výkon se změnil v zoufalou křeč. Trenér Uličný se pokoušel oživit hru dvojím střídáním, ale ani zařazení uzdravených Wagnera a stříbrného reprezentanta dvacítky Oklešťka mu zamýšlený efekt nepřinesla.

Bojovně naladění hráči Plzně nepustili soupeře do žádné vyložené šance. Pouze pět minut před koncem mohl vyrovnat z trestného kopu z pětadvaceti metrů Pavlík, který prostřelil zeď soupeře, brankář Daněk ale stačil nadvakrát míč chytnout.

Uličný litoval střelecké nemohoucnosti 

Za pohromu favoritů lze označit fotbalisty Plzně, kteří po bezbrankové remíze v minulém kole doma se Spartou uloupili všechny tři body v Brně po vítězství 1:0. Plzeň předvedla kompaktní týmový výkon podložený bojovností a houževnatostí. Naopak Brňané po pohledné půlhodině působili hodně bezradně a po změně stran se jejich taktika zcela zhroutila.

Brňané sice vyhlásili útok na evropské poháry, doma ale opět zcela propadli a zatím nevstřelili branku. "Srazila nás chyba v závěru prvního poločasu, po které dal Procházka branku. Náš problém je v tom, že neumíme dát doma gól, aby soupeř musel otevřít hru. Dostáváme se ale jen do pološancí, které neproměňujeme. Zápas byl v nejhorším případě remízový. Je škoda ztracených bodů," řekl trenér Brna Petr Uličný.

Trenér Plzně Stanislav Levý neskrýval spokojenost z vítězství. "Utkání mělo kvalitu se spoustou osobních soubojů i šancí. Měli jsme více štěstí, které nám zajistilo vítězství. Ovšem utkání jsme zvládli a ve druhém poločase jsme soupeře do žádné vážnější šance nepustili," uvedl Levý.

Fotbalistům Plzně letos dokonale svědčí brněnské klima a v průběhu necelých čtyř měsíců si odváží už své druhé vítězství. Koncem dubna vydolovali všechny tři body po vítězství 2:1, když otočili výsledek po změně stran. "Oba zápasy se nedají srovnávat. Před čtyřmi měsíci jsme hráli v Brně v prvním poločase katastrofálně. Zlepšili jsme se až po změně stran. Tentokrát jsme hráli dobře po celý zápas," dodal trenér Levý.

Dnes jim také stačila k úspěchu pouze jediná šťastná branka. Její střelec obránce Procházka po utkání přiznal, že chtěl centrovat. "Míč si ale našel cestu do brněnské sítě," usmíval se Procházka.

1. FC Brno - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 41. Procházka. Rozhodčí: Matějek - Filgas, Večeřa. ŽK: Polách, T. Došek - Procházka, Trapp, Rada. Diváci: 6750.
Brno: Lejsal - Kubáň (82. Večeřa), Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda (57. Wagner), Polách, Holek, Střeštík (57. Okleštěk) - Pacanda, T. Došek. Trenér: Uličný.
Plzeň: Daněk - Procházka, Müller, Zakopal, Smola - Fillo (90. Malcharek), Rada, Jarolím, Trapp (61. Krbeček) - Smejkal (70. Brožík), Šíma. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články