Hlavní obsah

Táta už se smát nebude, říká střelec Kladna Jeslínek

Karel FeltPrávo

Synové slavných otců to nemají lehké. Fanoušci je měří stejným metrem. Devatenáctiletý útočník Jiří Jeslínek se už druhý rok dostává ze stínu svého stejnojmenného otce, který patřil v osmdesátých letech k nejlepším stoperům u nás. Oblékl například dres obou pražských S, zahrál si i za Hajduk Split a nastřílel 37 ligových branek.

Článek

„Táta se mi smál, ale ne ve zlém, že jako stoper nastřílel víc branek, než já, i když hraju v útoku. Teď už se smát nebude. On mi tu první ligovou trefu strašně moc přál. Moc často mě nevidí, pořád ještě hraje,“ usmíval se v neděli večer v útrobách kladenského stadiónu Jiří Jeslínek mladší. Měl k tomu pádný důvod. Dvěma góly pomohl Kladnu k první ligové výhře v tomto kalendářním roce. A ke své premiérové ligové trefě přidal za čtvrt hodiny druhou. A mohl být ještě slavnější...

„Měl jsem na kopačce hattrick, ale místo branky jsem trefil gólmana Pařízka. Ty další šance už nebyly takové. Neohlížím se za tím ani nelituju. Jsem šťastný, že mi to tam konečně spadlo. Vždyť jsem na první ligovou branku čekal skoro dva roky. První dva góly mi hodně pomohly psychicky. Víc jsem si věřil. Doufám, že mi to vydrží i do dalších zápasů. Důležité je, že jsme získali tři body. Půjdeme zápas od zápasu za záchranou,“ dodal mladý útočník.

Zatím nastoupil v patnácti prvoligových zápasech. Stihl to ve třech týmech - Spartě, Českých Budějovicích a na Kladně. V Mostě kvůli vážnému zranění kotníku nehrál. Přišel také o světový šampionát dvacítek. „Až na Spartu měly všechny zbývající kluby společné to, že hrály o záchranu,“ našel společného jmenovatele svých působišť Jeslínek.

Ve Spartě mu dal první šanci trenér Stanislav Griga. Jemu se v neděli „odměnil“ tím, že výrazně přispěl k porážce jím trénovaného Žižkova. „Jirka je velice rychlý útočník. Dnes nám dělal velké problémy. Kladno je svým herním stylem na brejky pro jeho růst ideálním týmem,“ nezlobil se na svého bývalého svěřence Stanislav Griga.

„I když Sparta měla jiný záměr, Jirka si vymohl hostování na Kladně. Po vážném zranění chtěl moc hrát. První gól jsem mu hodně přál. Moc nám dnes pomohl. Věřím, že mu to vydrží a dál fotbalově poroste. Bude to dobře pro něj, pro Kladno a konečně i pro Spartu,“ dodal kladenský kouč Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: