Hlavní obsah

Fantazie, chválí start Teplic útočník Smíšek

Jen tři týmy v novém ročníku Gambrinus ligy ještě neztratily ani bod, jedním z lídrů soutěže jsou vedle Ostravy a Slavie i Teplice. Severočeši naposledy vyhráli 3:2 v Mostě, dvěma přesnými zásahy k tomu přispěl Petr Smíšek. „Fantazie, jak jsme sezónu rozjeli,“ pochvaloval si v rozhovoru pro Sport.cz úvod ročníku devětadvacetiletý útočník.

Článek

Teplice v Mostu prohrávaly, v 67. minutě poslal trenér Rada do hry Petra Smíška a ten dvěma úspěšnými hlavičkami zařídil vyrovnání. Po prvním zásahu šel Most znovu do vedení, ale okamžitě po rozehrávce udeřil ex-jablonecký forvard znovu. „Podobný gól po rozehrávce by asi soupeř neměl dostat. Má ale hodně nových hráčů a chvíli bude trvat, než se sehrají. Měli ale být ostražitější,“ upozornil zkušený fotbalista. V poslední minutě navíc Michal Doležal z přímého kopu rozhodl o tříbodovém zisku Teplic. „Trefil to parádně,“ pochválil spoluhráče Smíšek.

Ten v obou úvodních utkáních nastoupil v základní sestavě Teplic, ale minulé pondělí strávil na hřišti jen 25 minut. V utkání proti bývalému klubu z Jablonce musel ze hřiště po červené kartě spoluhráče Rosy. „To bylo velice nepříjemné, na zápas proti Jablonci jsem se moc těšil. Ale bylo jasné, že v deseti na dva útočníky hrát nebudeme a také se nedalo předpokládat, že by trenér stáhl Martina (Fenina),“ zavzpomínal na hořký okamžik důrazný útočník.

Kolem mladíčka Fenina se v posledních týdnech v Teplicích vše točí. Na Stínadlech si podávají dveře zástupci renomovaných evropských klubů, Fenin se třemi góly vede společně s ostravským Zeherem tabulku prvoligových střelců. Jeho odchod je na spadnutí. „Martinovi všichni držíme palce a přejeme mu úspěch, jsou pak víc vidět i Teplice. Půlrok v lize by mu ale neuškodil, mohl by zůstat a pravidelně střílet góly. Záleží ale samozřejmě na klubu,“ říká Feninův útočný partner Petr Smíšek.

Teplice hrají příští kolo proti loňskému mistrovi z Liberce. „To bude zatím nejtěžší soupeř. Hraje poslední tři nebo čtyři roky na špici a má pořád veliké ambice. Pro nás by bylo lepší, kdyby byli v pohodě,“ připomněl neúspěšný start Liberce Smíšek. Slovan v úvodních třech kolech vstřelil jediný gól a získal jen bod za remízu s Bohemians.

O složení základní sestavy v dalším duelu Teplic se bude ještě rozhodovat. Petr Smíšek věří, že první góly v novém působišti byly dobrým signálem. „Snad mi góly pomůžou do základu. Ale vždycky záleží na trenérovi, jakou strategii zvolí,“ ví devětadvacetiletý útočník. „Sezónu jsme rozjeli parádně a aniž bych chtěl snižovat úroveň Kladna nebo Mostu, dvě výhry z venku se počítají,“ uzavřel Petr Smíšek.

Reklama

Související témata: