Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 1:1Klokani opět neskórovali, Jablonec remizoval s Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hamouz 1 : 0
23. Kysela 1 : 1

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 v dohrávce třetího ligového kola remizovali s Olomoucí 0:0 a stále čekají na první gól po návratu do nejvyšší soutěže. Fotbalisté Jablonec a Mladé Boleslavi získali ve třetím ligovém kole první bod v sezoně za remízu 1:1. První branku utkání dal ve 13. minutě domácí Hamouz, o devět minut později stanovil konečný výsledek Kysela. Oba týmy skórovaly poprvé v ročníku.

Článek

V sestavě domácích se poprvé objevil od začátku v lize stoper Pávek, který nahradil distancovaného Lukáše, ale kompaktnost domácí obrany tím nijak neutrpěla. Podobný efekt měla ale i sázka na pětičlennou zálohu v podání Olomouce, což v součtu vytvořilo podmínky pro nezáživný fotbal postrádající šance, zato oplývající náročnými osobními souboji.

Zápas byl od začátku plný osobních soubojů, hra se odehrávala spíše ve středu hřiště. Až ve 32. minutě se křížný centr Šmardy po standardní situaci dostal na hlavu Růžičky, který jej sklepl zpět na levou stranu šestnáctky. Tam stál nekrytý Slezák, přehodil si míč na pravou nohu, ale z osmi metrů poslal míč nad horní růžek Drobiszovy branky.

Převládala defenziva

Poté už hru opět ovládla urputná a důrazná defenziva Sigmy, při některých akcích se k vlastní brance stahoval i jediný útočník Hubník.

Po poločase se začali diváci fotbalem alespoň trochu bavit. Bohemians se dokázali občas dostat k rychlým akcím po křídlech. Po jedné takové vybojoval Kunášek na levé straně roh, na ten si naskočil nekrytý Škoda, ale hlavou trefil jen střed branky a nohy brankáře Drobisze.

Pět minut před koncem zápasu se mohly promarněné příležitosti domácím vymstít. Hartig se uvolnil na pravé straně šestnáctky a jeho přízemní centr projel celým malým vápnem, Lukšíkův skluz ale přišel pozdě. Z poslední akce zápasu pak Olomouc dokonce míč dopravila do sítě, ale Buenův zásah z protiútoku sudí neuznal pro ofsajd, který podle televizních záběrů nebyl.

V Jablonci padly všechny branky v první třetině utkání  

Ve 13. minutě prolomil Jablonec střeleckou smůlu, jež se ho držela v úvodních dvou kolech. Po rychlé akci Zelenky pronikl Baranek podél brankové čáry, chytře našel u zadní tyče volného Hamouze, který hlavou bezpečně zavěsil. Ve 22. minutě bylo vyrovnáno. Po pravé straně utekl Krejčímu Kysela, jehož nedokázali zablokovat ani ze všech sil se vracející Homola se Zábojníkem a boleslavský hráč tvrdou ranou propálil brankáře Špita. Vzápětí na druhé stráně střílel nebezpečně Eliáš.

Ve druhé půli se hrál svižný fotbal s řadou rušných momentů. Oba týmy prahly po prvních ligových bodech. Vzruch do ochozů přinesla 63. minuta, ve které dali hosté druhý gól, ale Matějovský přihrál Holubovi do ofsajdu a branka nebyla uznána. Mladá Boleslav měla herně navrch.

Tlak i šance hostů však domácí přestáli a v 64. minutě po rychlé akci čerstvého Rilkeho zakončoval Vácha, ale Miller jeho pokus efektně chytil. Stále se hrálo nahoru dolů a další velkou šanci měl Jablonec v 78. minutě. Miller, který vyběhl až za hranici pokutového území, míč v posledním možném okamžiku před sprintujícím Váchou ukopl do zámezí. Také Jablonec dal branku, která neplatila. Centr Baranka poslal Hamouz hlavou do branky, ale těsně před tím, než míč přešel čáru, jej hlavou ťukl podle asistenta Ubiase v ofsajdu stojící Zelenka. Závěrečné minuty změnu skóre nepřinesly.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Královec - Wilczek, Chytil. ŽK: Rossi (Olomouc). Diváci: 6066.
Bohemians: Sňozík - Marek, Rada, Pávek, Šmarda - Růžička, Adam, Hašek (61. Bartek), Kunášek (68. Rychlík) - Škoda (81. Matůš), Slezák. Trenér: Hradecký.
Olomouc: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič - Janotka, Rossi, Kazár (56. Lukšík), Bajer (69. Hartig), Kaščák - Hubník (89. Bueno). Trenér: Pulpit.
FK Jablonec 97 - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 12. Hamouz - 22. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Ubias. ŽK: Vácha, Krejčí - Matějovský, Holub, Miler, Rolko, Kopic. Diváci: 5910.
Jablonec: Špit - Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí - Baranek (90. Kordula), Vácha, Eliáš, Hamouz - Svátek (59. Rilke), Zelenka. Trenér: Kozel.
Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička - Kysela, Rajnoch, Matějovský, Poláček (86. Brunclík) - Holub (78. Táborský), Sedláček (72. Řezníček). Trenér: Zajíc.
3. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Ostrava - Liberec3:1 (on-line)
Sparta - Zlín2:1 (on-line)
Kladno - Žižkov3:2 (on-line)
Most - Teplice2:3 (on-line)
Brno - Plzeň0:1 (on-line)
České Budějovice - Slavia1:2 (on-line)
Bohemians 1905 - Olomouc0:0 (on-line)
Jablonec - Mladá Boleslav1:1 (on-line)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice