Hlavní obsah

Kalivoda: Budeme lepší než Sparta

Přesně před týdnem se David Kalivoda stal hrdinou, když z pokutového kopu rozhodl o výhře fotbalistů Slavie Praha ve třetím předkole Ligy mistrů na hřišti Ajaxu Amsterodam. Možná právě díky jeho brance se Slavie příští týden probojuje poprvé v historii do prestižní soutěže. "Budeme se o postup prát až do konce," řekl mimojiné Kalivoda při on-line chatu v redakci Sport.cz.

Foto: www.slavia.cz

Fotbalista pražské Slavie David Kalivoda

Článek

Většina otázek čtenářů na Davida Kalivodu pochopitelně směřovala k Lize mistrů a jeho proměněnému pokutovému kopu. "Když jsem šel na penaltu a třicet tisíc lidí na mne pískalo, tak mi nebylo zrovna do zpěvu. Byl jsem na vážkách, kam střelu poslat. Rozhodl jsem se až těsně před rozběhem," zavzpomínal.

Jako hrdina utkání se ale necítil, za toho považoval spíše brankáře Slavie. "Martin Vaniak měl spoustu dobrých zákroků a navíc chytil i penaltu, hodně nás podržel. Doufáme, že v odvetě bude mít co nejméně práce," přál si a odmítl poznámky, že vítězství Slavie nebylo zasloužené. "Ajax měl spoustu šancí, ale s tím se samozřejmě dalo počítat. My jsme měli také nějaké náznaky a předvedli týmový výkon, který nás stál hodně sil. Ta penalta byla nakonec taková odměna za naši snahu."

Navíc je jediný střelec ze zápasu s Ajaxem přesvědčen, že hráči soupeře Slavii podcenili. "Hodně nás na hotelu i na tiskovce před zápasem přehlíželi. Teď už si nás snad zapamatovali," odpověděl Kalivoda na jeden z dotazů. Kdyby v odvetě měl možnost znovu kopat penaltu, neváhal by.

Slavia už několikrát v třetím předkole Ligy mistrů neuspěla, řada lidí ji nevěří ani v dobře rozehraném dvojutkání s Ajaxem. "Máme zkušené hráče, všichni se na zápas těšíme. Tlak tam samozřejmě je, ale na začátku jsme neměli co ztratit, a po prvním zápase budeme hrát doma o postup. Takže do toho nyní dáme maximum," slíbil ale Kalivoda.

Líbí se mu Barcelona 

Optimističtí fanoušci už ale byli zvědaví, koho ze slavných týmů by si přál v základní skupině Ligy mistrů. "My hlavně koukáme na to, aby jsme postoupili. Jelikož bychom tam byli poprvé, tak je to skoro jedno. Všechny týmy jsou tam zvučných jmen, mě by se hodně líbila Barcelona," vyznal se z obdivu ke katalánskému klubu.

Jinak je slávistou tělem i duší. "Můj děda byl veliký slávista, stejně táta. Já jsem nemohl být jiný," řekl hráč vyznávající magii čísla pětadvacet. Pětadvacátého se narodil a stejné číslo nosí na dresu, právě za čtyři dny navíc oslaví své pětadvacáté narozeniny.  V lize je pochopitelně přesvědčen o úspěchu svého klubu. "Myslím, že máme silný tým, vytvořila se dobrá parta. Budeme lepší než Sparta!," vykládal bojovně.

Reklama

Související témata: