Hlavní obsah

Colorado je jako Real Madrid, chybí mu ale gólman

PRAHA

Mohutné posilování zažil hokejový Denver. Tamní celek NHL Colorado Avalanche si před novým ročníkem zajistil služby Paula Kariyi a Teemu Selänneho a v zámoří tak připomíná hvězdami napěchovaný fotbalový klub Real Madrid. To se líbí českému obránci Martinu Škoulovi, který však připomíná: "Je to pěkné, ale nemáme gólmana..."

Foto: internet

Martin Škoula v dresu Colorada Avalanche.

Článek

Po sezóně se totiž rozloučila s kariérou dlouholetá opora Patrick Roy. A místo v brankovišti osiřelo. Generální manažer klubu Pierre Lacroix prohlásil, že šanci v brance dostane dosavadní dvojka David Aebischer. "Neřekl bych, že Patricka může někdo ze současných brankářů nahradit. Máme tam velkou díru, která se dá těžko vyplnit. Je to na manažerovi. Většinou dělá výměny, že o tom nikdo dopředu neví. Možná ale nechají Aebischera chytat a uvidí, jak mu to půjde," přemýšlí Škoula.

Rozhodnutí Paula Kariyi, jenž s klubem podepsal roční smlouvu na 1,2 milionu dolarů, zatím Škoula nepochopil. "Hodně se o tom spekulovalo, ale stále nevím, co si o tom mám myslet. Ptal jsem se, žádnou stoprocentní informaci jsem však nezískal. Asi si chtěl zahrát v Coloradu a mít větší šanci, i když Anaheim hrál teď dobře. Nebo hrálo roli, že si chtěl zahrát se Selännem," domnívá se třiadvacetiletý rodák z Litoměřic.

Dvě pětky hvězd, dvě 'dělníků'

Kádr Colorada bude v nadcházející sezóně nabitý - mužstvo udrželo i Petera Forsberga, nejužitečnějšího hráče uplynulé sezóny. Hvězdný útočník sice hrozil návratem do Švédska, ale jedenáct milionu dolarů za rok jej zlákalo.

"Je to dobře. Byl teď v NHL nejlepší a nedá se nahradit," tvrdil Škoula, který nemá strach, že by se tolik hvězd v týmu neshodlo. "Občas se říká, že mít hodně hvězd není dobré. Musí se ale všechno nechat na vůdcovství v kabině a doufám, že se mužstvo stmelí. Nejlepší je optimální směsice všech hráčů. My máme teď tak dvě pětky hvězd a dvě zbývající na černou práci."

Účastník loňských olympijských her v Salt Lake City by rád opět patřil v týmu mezi beky, kteří budou krýt záda těm vytěžovanějším útočníkům. "Uplynulá sezóna nebyla nejlepší, ale také nebyla poslední. Doufám, že to nějak napravím. Postupně jsem spíš hrál méně a méně. Nevím, jestli to byla moje chyba. Celé se to prostě nepovedlo," vzpomněl si Škoula. Náprava i přes veškerou snahu nepřicházela. "Snažil jsem se dostat na místo, kde jsem hrál předtím, ale nedařilo se to. Občas jsem zašel víc do posilovny, ale za trenérem nebo vedení jsem nešel. Nejsem takový typ."

Nikdo nic neví předem

Během roku se objevilo Škoulovo jméno v médiích při spekulacích o výměně do jiného klubu. Podle jedné měl zamířit do Bostonu. "Většinou, když se objeví spekulace novinách, tak se skoro na 99 procent nic nestane. Chodí to v Coloradu spíše tak, že se domluví a je to hotové. Nikdo dopředu nic neví. Proto jsem byl v klidu," ujistil Škoula.

Dojem z nepodařeného ročníku v NHL si chtěl vylepšit na mistrovství světa, ale kvůli poškozenému vazu v pravém ramenu nakonec nemohl do Finska odjet. "Doktor mi den před odletem nakázal, abych šel na prohlídku do tunelu. Věděl jsem, že s tím mohu hrát, ale nepovolili mi to. Zranil jsem se dva zápasy před koncem základní části, ale bylo to na pravé ruce a to mi v držení hokejky tak nevadí. Jel jsem místo toho domů a koukal jsem se na televizi," vysvětlil Škoula.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice