Hlavní obsah

Olomouc - Most 2:2Most znovu inkasoval v závěru, z Olomouce veze remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Rossi 1 : 0
61. Toleski 1 : 1
78. Toleski 1 : 2
89. Bajer (penalta) 2 : 2

OLOMOUC

Prokletí posledních minut provází fotbalisty Mostu už třetí zápas po sobě. Díky dvěma gólům makedonského střelce Toleského v sobotu Severočeši otočili v druhém poločase duel v Olomouci z 0:1 na 2:1, ale vítězství jim uzmul minutu před koncem z penalty Bajer. Sigma už v úvodu jeden pokutový kop neproměnila, když selhal Randa, proto nakonec byla ráda za remízu. Hostům na oba góly stačily dva střelecké pokusy mezi tyče.

Článek

Brazilský špílmachr Sigmy Melinho se po dočasném vyřazení z kádru vrátil alespoň na lavičku, ale i bez něj domácí předvedli slibný začátek. Už po necelé minutě si Janotka po kombinaci s Čuprem obhodil uvnitř pokutového území mosteckého zadáka a jedovatou střelou přinutil Acevského k prvnímu ostrému zákroku.

Navnadění fanoušci se však dalšího tlaku ani šancí nedočkali. Podobné nápady Olomouci totiž došly a zápas upadl do průměru, v kterém však Sigma vyvíjela větší aktivitu. Vedení jí mohl dát v 17. minutě Randa, jenže nepotrestal nedovolený zákrok Procházky na Janotku a penaltu poslal jen do tyče.

Trefy se pak po nezáživném průběhu Olomouc přece dočkala ještě před pauzou. Trubila viděl za faul před velkým vápnem žlutou kartu, ale daleko horším trestem byl pro Severočechy následný Janotkův centr a přesná hlavička Brazilce Rossiho, který tím otevřel svůj střelecký účet v české lize.

Druhý poločas byl záživnější

Mnohem více vzruchu přinesla druhá půle. Krátce po jejím startu si o střídání znovu řekl útočník Hartig, který si zřejmě obnovil svalové zranění. Novic Bueno udělal vzápětí po svém příchodu vítr před mosteckou brankou, při forčekinku zblokoval výkop gólmana Acevského, jenž měl velké štěstí, že míč doskákal těsně vedle tyče.

Nevýrazný Most v sobě po hodině hry probudil fotbalové umění. Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe, když Pilařův centr prošel napříč pokutovým územím až k Toleskému, který z voleje napnul síť.

Gól zápasu jenom prospěl. Domácí chtěli strhnout výhru na svou stranu, ale Bueno nedosáhl ve skluzu na Janotkovu pobídku a netrefil se ani Hubník, který v 66. minutě v nadějné pozici špatně zkoordinoval pohyb a ze záklonu přestřelil. Když v 76. minutě Hubníkův pas Bueno už dopravil do sítě, olomouckou radost zchladil praporek asistenta Večeři, signalizující ofsajd.

Druhou ránu vrazil Hanákům do týla šikovný Toleski. Sám si vypracoval akci ve středu hřiště, postrčil balón na pravé křídlo Da Silvovi a polovysoký centr pak z malého vápna pravačkou ještě usměrnil za Drobisze. Druhá rána hostů na branku, druhý gól.

V dalším ze svých hektických závěrů ale Most na tři body opět nedosáhl. Minutu před koncem proti němu za Jamrichovu ruku nařídil sudí Příhoda další penaltu, kterou už střídající Bajer se štěstím proměnil ve svou premiérovou prvoligovou branku. Emoce plály do posledních sekund, skóre se však už nezměnilo a utkání uzavřela slovní přestřelka obou trenérů u půlicí čáry.

Olomoucký trenér Martin Pulpit měl o příčinách výsledku jasno. "Sigma Olomouc nevyhrála z jednoho prostého důvodu, urazila fotbalového boha," řekl Pulpit. "Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, vytvořili si tlak i gólové situace, všechno to vyvrcholilo odpískáním pokutového kopu. Randa jej neproměnil, a to byl první okamžik. Mužstvo pak šlo malinko do kolen, hledalo se až do závěru poločasu, kdy se nám podařilo vstřelit vedoucí gól," uvedl Pulpit.

Podle něj tým mohl vedení pojistit v úvodu druhého poločasu. "Janotka mohl přihrát Hartigovi před prázdnou branku, bohužel to vyřešil nepochopitelně. Soupeř pak začal podnikat rychlé brejky, otočil výsledek a my jsme z pokutového kopu srovnali na 2:2. Za dva obdržené góly, nedobré řešení některých situací a neproměněný pokutový kop být spokojen nemůžu," dodal Pulpit.

Žák: Jsem spokojen

Mostecký kouč Robert Žák výsledek za ztrátu nepovažoval. "Bereme to pozitivně. Měli jsme na tři body, ale i ten jeden je pro nás cenný. Hlavní je, že je vidět, že hra někam směřuje a Most může ještě překvapit," řekl Žák.

Hráčům musel domluvit za pasivní výkon v první půlce. "První poločas jsme nebyli spokojeni, to se odrazilo v kabině. Naše hra dopředu se pak hodně zlepšila, celkem naše protiútoky vyúsťovaly i v zakončení a projevilo se to tím, že jsme šli do vedení 2:1. Domácí z penalty srovnali, ale za nasazení a aktivní hru ve druhém poločase musím hráčům poděkovat," dodal Žák.

Sigma Olomouc - SIAD Most 2:2 (1:0)
Branka: 44. Rossi, 89. Bajer z pen. - 61. a 78. Toleski. Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Slavík. ŽK: Kaščák, Jurkič, Bueno, Bajer - Toleski, Trubila, Acevski, Loos. Diváci: 4517.
Olomouc: Drobisz - Randa, Šuškavčevič, Škerle, Jurkič - Rossi, Kaščák, Čupr (72. Lukšík) - Janotka, Hubník (76. Bajer), Hartig (52. Bueno). Trenér: Pulpit.
Most: Acevski - Jamrich, Hainault (46. Loos), Procházka, Trubila - Da Silva, Schut, Pilař, Oboya (90. Bogdanov) - A. Mendy (69. Jedinák), Toleski. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články