Hlavní obsah

Slavia - Brno 1:0Slávisté po Brnu mohou myslet na Ajax

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Vlček 1 : 0

Brno se ve 4. kole Gambrinus ligy po čtrnácti dnech vrátilo do Prahy. Zatímco na Žižkově vyhrálo divoce 4:3, v sobotu muselo spolknout hořkou pilulku v podobě prohry se Slavií 0:1. A jelikož se stejným výsledkem uspěli proti Brnu před týdnem hráči Plzně, zažívá teď trenér Uličný hodně nepříjemné chvíle.„ Musíme si zhodnotit, proč nás Slavia ve druhém poločase jasně přehrála,“ smutnil na pozápasové tiskové konferenci trenér hostů Petr Uličný.

Článek

Zato domácí trenér Karel Jarolím působil spokojeným dojmem. Obzvlášť, když tým podal kvalitní výkon a před středečním utkáním sezóny proti Ajaxu neodešel ze hřiště nikdo s žádným zraněním. „To, že nehrál Matěj Krajčík bylo z důvodu, že by měl před středečním utkáním v 18 dnech 8 utkání a on už sám před zápasem s Budějovicemi cítil únavu,“ vysvětlit absenci slovenského reprezentanta kouč domácích.

„Před zápasem jsem se s Vladimírem Šmicerem domluvil, že odehraje jenom hodinu z dnešního utkání, a pak že přijde někdo čerstvý,“ vyvracel dál Jarolím spekulace o špatných zdravotních stavech hráčů.

Zato trenér brněnských fotbalistů si mohl během zápasu zoufat, že nedávno operovaná ruka srdcaře a kapitána hostujícího mužstva Trousila nevydržela. „Trousil po nuceném střídání určitě chyběl, hrál na injekcích a prostě to dál nešlo. Na tu situaci u inkasované branky se musím ještě podívat, ale faktem je, že ta branka spadla po Trousilově vystřídání,“ smutnil po zápase Uličný.

Hráči se po prvním poločase potřebovali uklidnit

Slávisté, stejně tak jako v jiných odehraných zápasech, si vypracovali velké množství brankových příležitostí. Ovšem konečný výčet gólů se zastavil na jednom. „Mohlo se nám podařit vstřelit branku dřív. V prvním poločase se mi zdáli hráli bez sebevědomí, dělali jsme chyby, kombinace nám nešla. Tak jsme se je s realizačním týmem snažili uklidnit. Pravda je, že to neproměňování šancí by nás mohlo mrzet,“ zhodnotil krátce utkání trenér pražského celku.

Slávisté budou mít ve středu večer jedinečnou šanci proniknout do milionářské soutěže Ligy mistrů a po vítězství 1:0 na Ajaxu mají teď velikou příležitost toho využít. Oproti tomu se mohl zdát zápas s Brnem jako bezvýznamný. „Všichni se chtěli soustředit na ligu s Brnem, ale někde vzadu to tam hráči možná měli. Já osobně? No já jo,“ prozradil na sebe Jarolím. A dodal, že si před utkáním se sobotním ligovým soupeřem neopomněl shlédnout utkání Ajaxu a na závěr dodal, že už má nachystaný nějaký plán. Tak se snad máme na co těšit...

Reklama

Související témata: