Hlavní obsah

Šmicer: Proti Ajaxu musíme být více nebezpeční

PRAHA

Fotbalisté Slavie mají v těchto dnech opravdu nabitý program a podle slov trenéra Karla Jarolíma mají nejvytíženější hráči během osmnácti dnů odehráno osm utkání. K těm fotbalistům, které si chce kouč nejvíce šetřit je také Vladimír Šmicer. V sobotním utkání proti Brnu odehrál něco přes hodinu a sám na pozápasové neformální tiskové konferenci vysvětlil, že se tak stalo po domluvě s trenérem.

Článek

Nebylo vám líto, když jste trávník opouštěl tak brzy za remízového stavu?

Určitě mi to líto bylo. Víme, že nás čeká středa, ale to utkání jsem chtěl vyhrát za každou cenu, protože zatím si v lize vedeme dobře. Liga je pro mě základ. Ať už to bylo ve Francii nebo v Anglii. Liga je soutěž, ve které musí člověk ve třiceti zápasech ukázat - já jí chci vyhrát!

Čili kdyby nebylo středečního utkání proti Ajaxu, na hřišti byste pokračoval?

Určitě. Vlastně to je věc trenéra, ale domluvili jsme se tak. Jelikož nás čeká veledůležité utkání, chtěli jsme tak předejít možné únavě.

Ta zmíněná středa proti Ajaxu už je ve vašich myšlenkách?

Od té doby, co jsme vyhráli ten skvělý výsledek v Amsterdamu, to máme určitě všichni v hlavě. Pro nás jako pro hráče je to velký zápas. Doufám, že poslední utkání s Brnem nám pomůže. Jen je škoda, že jsme trochu zbrklí vpředu. Máme spoustu šancí, ale špatnou technikou a špatným zpracováním a zakončením se připravujeme o více gólů.

A napadlo vás, že Slavii může toto neproměňování proti Ajaxu mrzet?

Určitě! A může se nám to vymstít i v každém ligovém zápase. Myslím si, že to ve středu bude úplně jiné utkání. Víme, že tolik šancí mít nebudeme, a když budeme mít jednu, tak bude potřeba jí proměnit.

Co ostré střety z utkání s Brnem? Konkrétně Střeštík do vás několikrát zajel.

Tak je to ostrý zápas, ale všechno bylo korektní. Ani si nemyslím, že by tam šel nějak úmyslně.

Ta nastřelená tyčka vás mrzí?

No nejenom ta. I v páté minutě jsem tam měl velkou šanci, ale špatně jsem si zpracoval balón.

Jak prožíváte ten středeční zápas proti Ajaxu? Jste i jako mazák nervóznější?

Musím říct, že k těm ligovým zápasům nenastupuji vůbec s nervozitou. Dříve když jsem nastupoval za Slavii, tak jsem byl nervózní ještě kolikrát den před zápasem. Teď už ten ligový zápas beru normálně. Ale vzhledem k významu středečního  utkání trochu nervóznější budu.

A jaké budou taktické pokyny pro středeční zápas?

Hrát na nula nula je pro nás nesmysl. Na to nemáme ani mužstvo. Musíme se snažit být nebezpeční dopředu. I v Amsterdamu jsme se snažili, dokud to šlo, abychom se cpali dopředu.

Reklama

Související témata: