Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 2:0Bohemians 1905 střelecký půst neukončili ani v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Jarolím 1 : 0
91. Fillo (penalta) 2 : 0

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili Bohemians 1905 2:0 a upevnili si páté místo v tabulce. Výsledek byl dlouho na vážkách, výhru pečetil až v nastaveném čase Martin Fillo gólem z penalty. Ligový nováček sice předvedl odvážný výkon, trefil tyč, ale na první branku v letošní sezóně stále čeká marně.

Článek

Pražané do Štruncových sadů přivezli dva nové útočníky Polodnu z Příbrami a Ordoše z Mladé Boleslavi, ale střelecký půst se jim ukončit nepodařilo. Domácí už postrádali Procházku, jenž míří do Mladé Boleslavi. Jeho místo na pravé straně obranné čtveřice zaujal překvapivě útočník Malcharek, jehož nesehrannost s ostatními členy defenzivy byla od úvodního hvizdu patrná.

Přesto začátek patřil Viktorii, když v 9. minutě přímý kop Šímy ze sedmnácti metrů jen těsně minul levou tyč. Poté však hosté zpřesnili kombinaci ve středu pole, což vedlo k několika rychlým protiútokům. Domácím pomohlo ve 22. minutě štěstí: Matůš si naběhl na dlouhý centr z pravé strany a hlavičkoval do pravé tyče. Plzeňští zareagovali vysunutím svého bloku hluboko na polovinu hostů a po půlhodině hry se dokonce radovali ze vstřelené branky. Sudí Franěk ji ale neuznal pro ofsajd.

O pět minut později si režisér zálohy Viktorie Jarolím pohrál před pokutovým územím s obranou, přihrál uličkou Smejkalovi, ale ten tísněný Radou v dobré pozici netrefil branku. Závěr první půle ale opět přinesl převahu Klokanů, jejich akce však končily nepovedenou finální přihrávkou ještě před pokutovým územím Plzně.

Po obrátce obě mužstva přidala na důrazu i rychlosti. Po hodině hry zahrozil útočník hostí Matůš, který těsně před Daňkem tečoval Kotyzův centr. Ofenzivnější sestava domácích ve druhém poločase se dvěma útočníky zaúřadovala v 72. minutě, kdy hosté pod tlakem chybovali při rozehrávce a Jarolím výstavní ranou z pětadvaceti metrů trefil přesně pravý roh branky.

Hosté více otevřeli hru. Nejblíže vyrovnání byl čtvrt hodiny před koncem Karel Rada, který po závaru před Daňkem trefil před sebou stojícího Müllera. Domácí mohli svůj náskok několikrát pojistit z brejků do nezformované obrany. V nastavení fauloval Trappa v pokutovém území Rada a Fillo bez problémů proměnil penaltu.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 2:0 (0:0)
Branky: 72. Jarolím, 90+1. Fillo z pen. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Filípek. ŽK: Šíma - Matůš. Diváci: 7887.
Plzeň: Daněk - T. Rada (46. Krbeček), Müller, Zakopal, Smola - Malcharek, Fillo, Trapp, Jarolím (83. Psohlavec), Šíma - Smejkal (62. Brožík). Trenér: Levý.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, K. Rada, Pávek, Šmarda - Kotyza (75. Kunášek), Adam, Slezák, Rychlík - Matůš (75. Škoda), Polodna (62. Ordoš). Trenér: Busta.

Reklama

Související témata: