Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Kladno 2:1Boleslav porazila Kladno a slaví první letošní výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Holub 1 : 0
57. Cigánek 1 : 1
69. Rolko 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi se dočkali první výhry v letošní sezóně. V neděli na svém stadionu porazili ve středočeském derby Kladno 2:1 hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase. Na vedoucí gól domácího útočníka Holuba ještě sice dokázal odpovědět kladenský Cigánek, ale na vítěznou trefu mladoboleslavského obránce Rolka z 68. minuty už hosté odpověď nenašli.

Článek

Mladoboleslavští po pondělní remíze v Jablonci věřili, že se jim blýsklo na lepší časy, ale první poločas duelu s Kladnem je znovu uvrhl do velkého zmaru. Herní projev Mladé Boleslavi dnes měl daleko k výkonům, které klub z města automobilů vynesly v minulých dvou letech na druhé a třetí místo ligy.

Domácí se proti poctivě bránícímu Kladnu, které přijelo povzbuzené minulou výhrou nad Žižkovem, vůbec nedokázali prosadit. Utápěli se v neúčelných kombinacích ve středu pole a hledal se i reprezentant a tradiční tahoun Matějovský, který dnes překvapivě nastoupil bez kapitánské pásky, jež připadla brankáři Millerovi.

Naopak Kladno se nebálo pouštět do rychlých brejků, v nichž zahrozili mladíci Jeslínek s Gecovem, jednou se hosté marně dožadovali i penalty po zákroku na Zoubeleho a nad mladoboleslavským stadionem se chvílemi rozléhal i pískot nespojených diváků. Boleslav se na ohrožení soupeřovy branky zmohla jen při standardních situacích, ale Kysela z otočky po rohu pálil těsně vedle a na konci poločasu se dvakrát ve slibné pozici marně natahoval po míči dlouhán z obrany Rolko.

Špatné úvodní dějství ze strany domácích ostře kontrastovalo s jejich drtivým nástupem do druhé půle. Kladno nechalo jen na okamžik volného Matějovského, ten rychle posunul míč do křídla na Poláčka a po jeho zpětné přihrávce mohl útočník Holub lehce oslavit svůj dvaasedmdesátý ligový gól v kariéře.

Radost ale z tribun vyprchala velmi rychle: deset minut po Holubově brance se vydal k domácí brance kladenský Cigánek a falšovanou střelou z dvaceti metrů zaskočil i brankáře Millera, který hodně zpytoval svědomí. Cigánek se tak připomněl svým bývalým mladoboleslavským spoluhráčům a zároveň nechal vzpomenout na svoji dalekonosnou trefu z minulého utkání proti Žižkovu.

Kladnu ale první letošní bod získaný na hřišti soupeře nebyl souzený. Boleslavský tým překvapivé vyrovnání nezlomilo a zlepšený výkon ve druhém poločase vyjádřilo i vítězným gólem. Trenérovi Zajícovi vyšel tah s nasazením útočného žolíka Táborského, který oživil hru. Především v 68. minutě předložil skvělý centr Rolkovi a ten zblízka dotlačil míč pod břevno Pavlíkovy branky. Vytáhlý zadák tak zároveň možná "zachránil" i svého kouče Zajíce, který by v případě remízy či porážky měl vedení ambiciózního klubu co vysvětlovat.

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1 (0:0)
Branky: 47. Holub, 68. Rolko - 57. Cigánek. Rozhodčí: Kocián - Filgas, Mencl. ŽK: Voříšek, Rajnoch - Killar, Szabo. Diváci: 4860.
Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic, Brunclík - Kysela, Rajnoch, Matějovský, Poláček (53. Hrdlička) - Sedláček (84. Řezníček), Holub (63. Táborský). Trenér: Zajíc.
Kladno: Pavlík - Hoffmann, Farbák, Killar, Čáp - Szabo, Gecov, Zoubele (46. Dočkal), Cigánek (84. Šilhan) - Jeslínek (77. Vršajevič), Zachariáš. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: