Hlavní obsah

Sylvestre je na zkoušce v Leicesteru, zájem mají dál i Teplice

LONDÝN

Francouzský fotbalista Ludovic Sylvestre pobývá aktuálně sice také v Anglii jako jeho sparťanští spoluhráči, ovšem na ostrovy nedorazil s klubovou výpravou. Zatímco ostatní hráče českého mistra čeká ve středu večer odvetná bitva o účast v Lize mistrů s Arsenalem, oblíbenec sparťanských fanoušků je na testech v druholigovém Leicesteru.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Jarolím (vpravo) se snaží zastavit Sylvestreho ze Sparty.

Článek

Zájem o tvořivého záložníka však mají stále i Teplice, kam by mohl třiadvacetiletý fotbalista přestoupit během příštího týdne. Teplický kouč Petr Rada by si po odchodu řady hráčů údajně moc přál, aby fotbalista, který se může chlubit ziskem ligového titulu v Barceloně i ve Spartě, oživil jeho středovou řadu. V ní stále zůstává místo po odchodu tvořivého Jirsáka do Polska.

"Sylvestre sice absolvoval testy v Anglii, ale konkrétněji vypadá stále zájem Teplic," potvrdil zákulisní informace sparťanský mluvčí Jakub Otava. Francouzovi se nejdříve do Teplic nechtělo, ovšem v České republice má přítelkyni a delšímu setrvání ve zdejší soutěži se nebrání, a tak rychle změnil názor.

Také Teplice přiznávají, že jejich zájem nepolevil. "Stále máme zájem Sylvestreho získat, ale některé věci je třeba nejdříve dořešit. Celou záležitostí se budeme zabývat v příštím týdnu," uvedl pro ČTK teplický ředitel František Hrdlička.

Na angažování Sylvestreho na Stínadlech zatím nespěchají. Podle všeho už ve čtvrtek totiž čeká funkcionáře rozhodující jednání o tom, zda do Werderu Brémy přestoupí útočník Martin Fenin. Až poté chtějí Tepličtí řešit další změny v kádru.

Reklama

Související témata: