Hlavní obsah

Liberecký fotbalista Pudil dostal desetiměsíční podmíněný trest

PRAHA

Liberecký záložník Daniel Pudil, který minulý týden řídil opilý, dostal desetiměsíční podmíněný trest. Žalobce v Jablonci nad Nisou ve zkráceném trestním řízení rozhodl, že se Pudil nesmí příštích deset měsíců dopustit ani nejmenšího dopravního přestupku. V opačném případě by se jeho případ dostal před soud. ČTK to řekl hráčův obhájce Julius Kramarič.

Článek

Pudil podle advokáta trest přijal a neodvolal se proti němu. Kramarič uvedl, že státní zástupce přihlédl k dosavadní bezúhonnosti Pudila i k jeho věku. "Pan Pudil má řidičský průkaz čtyři roky a za tu dobu nespáchal žádný přestupek. Svého činu lituje a plně se k němu doznal," řekl Kramarič.

Téměř rok tak nyní fotbalista musí pečlivě dodržovat silniční pravidla. Věc by se dostala k soudu i za pouhé nezapnuté pásy nebo nerozsvícená světla.

Fotbalistu zastavila policejní hlídka ve středu 22. srpna. Dechová zkouška i odběr krve potvrdily přítomnost alkoholu a jedenadvacetiletý Pudil se také policistům přiznal.

Pudil byl do léta byl oporou české jedenadvacítky, jednou si také zahrál za seniorskou reprezentaci. Momentálně se mu na hřišti nedaří a marně se snaží navázat na jarní výkony. V ligovém utkání v Ostravě ve třetím kole byl dokonce vyloučen.

Reklama

Související témata: