Hlavní obsah

Fotbalista Kordula přestoupil z Jablonce do Korutan

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalista Michal Kordula přestoupil z Jablonce do rakouského klubu FC Korutany, který hraje druhou ligu. Na svých internetových stránkách to oznámil sportovní ředitel Severočechů Tomáš Bárta. Přestupovou sumu se rozhodly kluby nezveřejňovat. Přestup se zrodil ve čtvrtek pozdě večer po vyřazení Jablonce z Poháru UEFA Austrií Vídeň.

Článek

Kordula oblékal zeleno-bílý dres od roku 2001 a byl služebně nejstarším hráčem na Střelnici. Klub mu proto vyšel vstříc, když přišla zahraniční nabídka. "Rakouský tým měl o Michala vážný zájem a my jsme mu po mnoha letech služby v našem klubu vyšli vstříc. Částku, kterou jsme za přestup inkasovali, nebudeme zveřejňovat, tak zní totiž dohoda s rakouským partnerem," řekl Bárta.

Nejvyšší českou soutěž opouští devětadvacetiletý Kordula se 114 ligovými starty na kontě, přičemž všechny nastřádal v Jablonci a vstřelil jediný gól. Předtím působil v třetiligových Ratíškovicích. Jeho posledním zápasem byl víkendový ligový duel s Českými Budějovicemi, do čtvrtečního souboje s Austrií Vídeň už nezasáhl.

Korutany jsou po šestém kole druhé rakouské ligy na posledním místě s jediným bodem.

Reklama