Hlavní obsah

Fenin nepřestoupí a na podzim zůstane v Teplicích

Fotbalový útočník Martin Fenin zůstane i na podzim v Teplicích a jeho odchod do některého ze západoevropských klubů se odkládá minimálně do zimního přestupního období. Okno určené letním transferům končí ve většině zahraničních zemí v pátek o půlnoci, ale žádný ze zájemců nedokázal splnit představy Teplic, které za 20letého kanonýra a vicemistra světa do dvaceti let žádaly sumu pohybující se údajně kolem sta miliónů korun.

Článek

"Všechna jednání jsme před sedmou hodinou večerní ukončili. Martin nikam nepřestoupí a na podzim bude dál hrát u nás," řekl ČTK ředitel teplického klubu František Hrdlička. "Alespoň skončí ten humbuk a Martin bude mít klid na přípravu v klubu a také reprezentaci. Pokud bude pokračovat v dosavadních výkonech, tak jsem přesvědčen o tom, že do zahraničí stejně brzy zamíří. Třeba už v zimě," dodal Hrdlička.

O možném odchodu Fenina, který se skvělými výkony blýskl na mistrovství světa hráčů do 20 let v Kanadě a také v úvodu české ligy, kdy ve čtyřech zápasech nastřílel stejný počet branek, se mluvilo celé léto. Velký zájem nejprve projevily Brémy či Espaňol Barcelona, těsně před vypršením přestupního termínu se zase do dostihů o Fenina přidaly Frankfurt, Santander či římské Lazio, s jehož představiteli byli tepličtí šéfové v kontaktu ještě v pátek odpoledne. "Zjednodušeně se dá říci, že jsme nenašli společnou řeč v otázce odstupného," poznamenal Hrdlička.

Další odchod by musel být dostatečně lukrativní

Tepličtí by se sice odchodu Fenina nebránili, na druhou stranu v létě už za prodej Edina Džeka, Tomáše Jirsáka a Pavla Krmaše inkasovali přibližně 150 miliónů korun, takže svůj další klenot nutně prodávat nemuseli.

"Nebyli jsme pod žádným tlakem, čekali jsme jen na to, jaké nám přijdou nabídky, protože my jsme žádné jednání ohledně Martina neiniciovali. Ale pokud bychom během léta měli prodat i čtvrtého hráče ze základní sestavy, muselo by to pro nás být dostatečně lukrativní," naznačil Hrdlička, že žádný ze zájemců o Feninovy služby nedokázal splnit představy teplického klubu.

Reklama

Související témata: