Hlavní obsah

Liberec znovu prohrál, Baník porazil Plzeň

PRAHA

Ani v pátém utkání nového ročníku Gambrinus ligy nedosáhli fotbalisté Liberce na své první vítězství. Tentokrát prohráli na vlastním hřišti se Zlínem 0:1 a zůstávají v soutěži na posledním místě s jediným bodem. Ve druhém sobotním utkání 5. kola porazil Baník Ostrava Plzeň 2:0, obě branky vstřelil Róbert Zeher.

Článek

Za Liberec mohl poprvé po vyřízení transfer karty nastoupit obránce Miroslav Holeňák. Nestrávil však na hřišti ani půl hodiny, po faulu jednoho ze zlínských hráčů opouštěl trávník na nosítkách. U severočeského týmu už chyběl Daniel Pudil, mladý záložník se po odchodu na hostování do Slavie už připravuje s pražským týmem.

Liberec má jistotu, že i po pátém kole zůstane na posledním místě tabulky, a odvolání kouče Michala Zacha tak nabírá stále reálnější obrysy. Zlín se naopak po 40 zápasech dočkal výhry na hřišti soupeře, tři body mu pod Ještědem přinesla trefa záložníka Lukáše Opiely z 64. minuty.

Dva góly útočníka Róberta Zehera vrátily fotbalisty Baníku Ostrava minimálně do neděle zpátky na vrchol ligové tabulky. Ostrava i bez řady marodů včetně opor Lukeše či Svěrkoše porazila Plzeň 2:0 a Zeher se s pěti trefami prostřílel do vedení v soutěži kanonýrů. Plzeň venku poprvé od 26. listopadu nebodovala.

Gambrinus liga - program 5. kola:
Sobota 1. září:
Slovan Liberec - Tescoma Zlín 0:1on-line
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:0on-line
Neděle 2. září:
SK Kladno - FK Jablonec 97on-line
České Budějovice - Mladá Boleslavon-line
SIAD Most - Slavia Prahaon-line
Sparta Praha - Sigma Olomoucon-line
1. FC Brno - FK Tepliceon-line
Pondělí 3. září:
Bohemians 1905 - Viktoria Žižkovon-line

Reklama