Hlavní obsah

Hlavně v ofenzivě nám chybí kvalita, říká liberecký kouč Zach

Pět zápasů, jediný bod, pouhý jeden vstřelený gól a poslední místo v tabulce. Tak špatný start do soutěže fotbalisté Slovanu Liberec dlouho nepamatují. Předloňští mistři se na vítěznou vlnu nedostali ani v sobotním utkání proti Zlínu, který si na soupeřově hřišti připsal tříbodový zisk po neuvěřitelných čtyřiceti zápasech. Pozice trenéra Severočechů Zacha je tak zase o něco více ohrožena. "Jestli mám důvěru, nevím," prohlásil bezprostředně po utkání Zach.

Článek

Liberecký kouč Michal Zach připustil, že i zápas se Zlínem naplno odhalil současné hlavní nedostatky libereckého týmu. "Hlavně v ofenzivě nám chybí větší kvalita. Pořád na tom v tréninku pracujeme, ale chybí nám i hráči, kteří by nám hodně pomohli," připomněl Zach dlouhodobou absenci zraněných útočně laděných hráčů Blažka, Frejlacha či Dorta.

"Potýkáme se s tím celou přípravu. Pořád nemůžeme konsolidovat sestavu, což se negativně projevuje i na souhře, která logicky není tak kvalitní," pokračoval Zach. "Nemůžeme uspět, pokud nevstřelíme branku. A hráči se pak psychicky nedostanou nahoru, což bychom teď moc potřebovali," poukázal na skutečnost, že jeho tým v pěti odehraných kolech vstřelil jedinou branku. "Když jsme se navíc v sobotu nadechovali k tlaku, tak jsme v ten nejnevhodnější moment dostali branku," litoval Zach.

Sám nechtěl komentovat své setrvání či konec ve funkci. V sobotu po utkání se krátce viděl i se šéfem klubu Ludvíkem Karlem, který do šatny libereckých fotbalistů zamířil hned po utkání. "Jestli mám důvěru, nevím. Pan Karl šel do kabiny a mluvil k hráčům, ale žádná bouřka to nebyla," řekl Zach. Vedení klubu prý zatím o Zachově možném odvolání nemluvilo. "V sobotu se to řešit nebude, a pokud později ano, tak o tom veřejnost budeme informovat," podotkl tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Hoftych: Ta výhra je pro Vlastu Marečka

Zlínský kouč Pavel Hoftych zářil spokojeností. "Konečně jsme zlomili to prokletí a máme to z krku. Ta výhra je pro Vlastu Marečka, který bojuje s těžkou nemocí," těšil se Hoftych z ukončení čtyřicetizápasové série, během které Zlín venku nedokázal vyhrát.

"Věděli jsme, že Liberec bude pod tlakem, ale v první půli jako by nám v zakončení chyběla větší odvaha. Druhý poločas se nám konečně podařilo dát branku, a i když měl Liberec na konci tlak, dokázali jsme to ustát. Ale hlavou mi zase letěly myšlenky na to, abychom o výhru zase nepřišli," připustil Hoftych, jehož tým v předminulém kole na Spartě také vedl, ale pak domácí strhli vítězství na svoji stranu.

Zlínští fotbalisté v sobotu zvolili netradiční formu oslavy, když po Opielově vítězné trefě část z nich vyndala z trenýrek červené klaunské nosy a nasadila si je. "Nemám to moc rád, protože jsem nechtěl, aby kluci neurazili sportovního boha. Že by zase příště měli připravené červené rypáky? To už snad ne," smál se Hoftych.

Reklama