Hlavní obsah

Kladno - Jablonec 1:1Jablonec remizoval v Kladně a poprvé bodoval venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zábojník 0 : 1
25. Dočkal 1 : 1

KLADNO

Fotbalisté Jablonce v Kladně neudrželi rychle získané vedení a nakonec remizovali 1:1. I tak je to pro ně v tomto ročníku první bodový zisk na hřišti soupeře. Severočeši domácí tým zaskočili už ve třetí minutě vedoucí brankou obránce Zábojníka po rohovém kopu, ve 25. minutě po krásné individuální akci vyrovnal kladenský záložník Dočkal. Kladnu už nebyla nic platná převaha ve druhém poločase, domácí všechny šance promarnili.

Článek

Jablonec chtěl dokázat, že se na něm vyřazení z Poháru UEFA s Austrií Vídeň nepodepíše a začal rychle pracovat na nápravě pošramoceného sebevědomí. Záložník Valenta se ve třetí minutě odvděčil trenéru Kozlovi za zařazení do základní sestavy povedeným rohem, který na bližší tyči pohotově usměrnil pod břevno stoper Zábojník.

Kladenští jako by měli z Jablonce komplex. V minulé sezóně vyšli ze vzájemných soubojů s nulou na kontě bodů i vstřelených branek a viditelně s nimi otřásl i nedělní nepovedený úvod. Domácím brzy mohlo být ještě hůř, ale Valenta po skvělé individuální akci a narážečce s Barankem trefil jen nohy vyběhnuvšího brankáře Pavlíka, který vzápětí chytil i nebezpečný centr Rilkeho.

Dočkal vyrovnal střelou do šibenice

Domácí vrátila do hry až překvapivá akce mladého záložníka Dočkala. Ten ve 25. minutě drze prošel přes tři protihráče a po jeho ráně levačkou do šibenice se jablonecký brankář Špit jenom ohlédl.

Středočeši se postupně Jablonci vyrovnali i herně a po ospalém úvodu své příznivce několikrát roztleskaly. Jablonci po hodině hry viditelně začaly docházet síly, což domácí vycítili a zvýšenou aktivitou si vynutili výraznou převahu.

V 58. minutě se nejprve marně dožadovali penalty po střetu Zábojníka s aktivním Dočkalem, chvíli po něm stále lepšící se Kladno přitlačilo Jablonec před jeho branku, ale po gólu jen marně volaly nadějně vyhlížející pokusy Čápa, Jeslínka a Dočkala.

Jablonec s vypětím všech sil odvracel nájezdy kladenských hráčů a třináct minut před koncem hosté mohli děkovat stoperovi Homolovi, který v pokutovém území na poslední chvíli zastavil odvážný průnik Cigánka. Jablonec už v závěru dbal hlavně na to, aby v defenzivě nevyrobil hrubku. Nakonec všechno mohlo být jinak. Tři minuty před koncem však střídající Svátek z malého vápna hlavičkoval nad branku a trestuhodně tak promarnil jedinou jabloneckou šanci ve druhé půli.

Šilhavý byl spokojen pouze z druhým poločasem

Kladenský trenér Jaroslav Šilhavý se zlobil na špatný vstup svých hráčů do utkání. "Dostali jsme gól hned ve třetí minutě, což nám vůbec nepomohlo, přitom to bylo po rohovém kopu a na standardní situace Jablonce jsme se zvlášť připravovali. V první půli jsme navíc mohli inkasovat ještě víckrát," zlobil se Šilhavý. Po změně stran už byl s výkonem svého týmu spokojenější. "Druhá půle byla po všech stránkách lepší, na Jablonci bylo znát, že má v nohách těžký pohárový zápas. Měli jsme několik náznaků šancí, ale finální fáze byla špatná, takže jsme po třech bodech sahali marně."

Jablonecký trenér Luboš Kozel hodnotil utkání přesně opačně. "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Šli jsme dokonce velmi rychle do vedení, ale uškodilo nám, že jsme během prvního poločasu museli střídat zraněného kapitána Baranka, což se na našem výkonu negativně podepsalo," řekl Kozel. I on připustil, že ve druhém poločase, byla na Jablonci znát únava ze čtvrtečního utkání proti Austrii Vídeň. "Navíc jsme museli střídat i dalšího zraněného útočníka Zelenku. Nakonec ten bod brát musíme, jsme s ním spokojeni," dodal Kozel

SK Kladno - FK Jablonec 97 1:1 (1:1)
Branky: 25. Dočkal - 3. Zábojník. Rozhodčí: Jílek - Lhoták, Ardeleanu. ŽK: Farbák - Krejčí, Fukal, Svátek, Eliáš. Diváci: 2020.
Sestavy:
Kladno: Pavlík - Hoffmann, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal (88. Kousal), Szabo, Gecov, Cigánek - Šilhan (46. Zachariáš), Jeslínek (77. Vršajevič). Trenér: Šilhavý.
Jablonec: Špit - Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí - Baranek (38. Stožický), Valenta (72. Eliáš), Vácha, Hamouz - Zelenka (61. Svátek), Rilke. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: