Hlavní obsah

Večeřa musí řešit přetlak útočníků

OSTRAVA

Taková konkurence v útoku fotbalistů Baníku už hezkých pár let nebyla. Zatím pomáhaly ke složení tandemu forvardů trenéru Večeřovi zranění a tresty, jenže během reprezentační pauzy asi čeká kouče ostravského kouče pár bezesných nocí. Kdo bude hrát v základu?

Článek

„Je ještě dost času na to, abychom to vyřešili, ovšem rozhodně to nevnímám jako problém. Naopak je pro mužstvo i samotné hráče ohromná konkurence jen prospěšná. Takhle se mohou rychleji zlepšovat, nutí je to na sobě neustále pracovat. Vidím to spíše jako naše další veliké pozitivum,“ odmítal trenér Karel Večeřa, že by se tím nějak zvlášť trápil.

Ofenzivní klenot Baníku Václav Svěrkoš skóroval v obou zápasech, ve kterých nastoupil, pak jej však vyřadil trest za vyloučení a v sobotu jej na trávník do utkání s Plzní nepustila angína. Jenže vytáhlý útočník Lukáš Magera, který odvádí penzum práce i při obranných standardních situacích, se trefil už třikrát a slovenský talent Róbert Zeher, jenž začínal sezónu na lavičce, si připsal dokonce pět přesných zásahů. A to na šanci čeká i uzdravený Adam Varadi a v sobotu byl už na lavičce vicemistr světa do 20 let Tomáš Mičola, jenž si doléčil poraněné koleno.

S názorem trenéra souhlasil i autor tří branek Lukáš Magera. „Je skvělé, že nám to teď padá všem. Rozstřílel se Róbert Zeher, předtím se trefoval i Venca Svěrkoš, něco jsem už dal také já,“ říkal.

O talentu Róberta Zehera se vědělo, ale slovenský útočník si na konto připisoval góly jen poskrovnu, proto také po příchodu z Opavy vyrážel hostovat do Jablonce nebo Slovácka. Až letošní sezóna je pro něj průlomová. Drží po pátém utkání průměr branky na zápas. „Jsem rád, že mi to jde, ale podstatnější jsou výsledky mužstva,“ usmál se dvaadvacetiletý střelec.

V zápasech s Mostem i Plzní si připsal na konto po dvou trefách. „Je mi jasné, že po návratu Vency Svěrkoše bude asi hrát Lukáš Magera, nebo já. Neovlivním to, je to věc trenéra, možná jsem mu těmi góly ale rozhodování trochu zkomplikoval,“ řekl Zeher a dodal: „Není to ovšem tak, že by někdo z nás pak byl naštvaný. Chceme hrát v tabulce nahoře.“

Reklama

Související témata: