Hlavní obsah

Drobisz: Měl jsem to boxovat na roh i s Doškovou hlavou

Václav ProcházkaPrávo

Míč byl v síti. Sparťané jásali, Olomoučtí fotbalisté se čertili. Nejvíce brankář Petr Drobisz, který šel do souboje s kanonýrem Liborem Doškem laxně a prohrál ho. To rozhodlo o výsledku nedělního souboje 5. kola Gambrinus ligy mezi domácí Spartou a Olomoucí, který letenští hráči vyhráli 1:0.

Článek

Předcházel gólu nedovolený zákrok sparťanského dlouhána, jak se zprvu domnívali Olomoučtí? „Je jedno, jestli to byl faul nebo ne. Měl jsem to boxovat na roh i s Doškovou hlavou,“ litoval Drobisz. Ve vzdušném souboji u tyče natahoval ruce po zblokovaném centru, ale rázněji si počínal Došek, od jehož hlavy mířil míč do sítě.

„Po zhlédnutí záznamu musím říci, že gól byl regulérní. Byla to chyba,“ pravil kouč Olomouce Martin Pulpit. „To je prostor, kde si brankář musí udělat pořádek, a je chyba, když to nezvládne. Asi to podcenil. A pokud ke kontaktu došlo, tak leda tělem,“ tvrdil Došek a nepochyboval, že gól byl regulérní. Letenští tak zůstávají čelu tabulky na dohled.

Ale dlouho se proti Olomouci trápili. Kladrubský zastavil v 31. min. Hubníka ženoucího se na domácí bránu výstavní ,kosou‘ a rozhodčí Racek ho vyloučil. I přes oslabení měla Sparta navrch. Dlouho to však vypadalo, že nejzábavnějším momentem druhé půle bude ten, kdy sudí marně po kapsách hledal žlutou kartu, a tak ho musel zachránit rezervní rozhodčí.

„Prvních 25 minut chybělo nasazení, náš pohyb byl špatný,“ uznal kouč Sparty Michal Bílek. Ani s přibývajícími minutami domácí neoslňovali, střídající Kulič hru nijak zvlášť neoživil. Jako by přibral proti dobám, kdy sázel góly. „Váží pořád stejně. V tom problém není, ale chybí mu optimální rozpoložení, proto nehrál od začátku,“ podotkl Bílek.

Ovšem i v deseti nakonec sparťané dokázali dostat neškodného soupeře pod tlak. „Měli jsme i šance a zaslouženě vyhráli,“ oddechl si Bílek, že Sigma se v přesilovce nezmohla na nic. Podle Pulpita ale předvedla nejlepší vystoupení na hřištích soupeřů v sezóně. „Příště bychom vzestup nějak mohli zužitkovat.“

Reklama

Související témata: