Hlavní obsah

Švancara: V osmi hráčích jen betonujete a doufáte

Petr Švancara z Viktorie Žižkov předvedl v pondělní dohrávce 5. kola fotbalové ligy na hřišti Bohemians 1905 (2:2) vynikající výkon. Nejprve po kombinaci na jeden dotek otevřel skóre, do poločasu ještě po nádherné akci naservíroval míč zakončujícímu spoluhráči Bukačovi. Po utkání se ve Švancarovi mísila radost z vlastního výkonu s hořkostí ztráty nadějného rozehraného duelu.

Článek

Vedli jste ještě deset minut před koncem o dvě branky, remíza je tedy zklamáním?

Před zápasem bychom bod zřejmě brali, teď ale všichni cítíme, že se dalo vyhrát.

Dohrávali jste bez dvou vyloučených hráčů, což zřejmě o ztrátě dvou bodů dozhodlo...

Ještě jsem v kabině o přestávce upozorňoval ty, kteří měli žlutou kartu, aby si dávali pozor. Když dostal Moughfire červenou, nebylo to tak hrozné. Straceného vyloučení ale znamenalo, že jsme byli v poli pouze v osmi.

Jakou taktiku jste zvolili, když vám zbylo pouze osm hráčů v poli?

V takové chvíli už žádná taktika neexistuje, jenom se betonuje a doufáte, že to budou protivníci kopat všechno vedle branky.

Vy sám jste v osmdesáté minutě střídal, co se vám v tu chvíli honilo hlavou?

Bylo nám jasné, že toho dopředu už moc neuhrajeme. Trenéři chtěli poslat na trávník čerstvé hráče, oba útočníci jsme šli ze hřiště. Možná jsme se mohli pokusit ještě v útoku něco vymyslet, v tu chvíli byl však ještě stav 2:0 pro nás. My věřili, že vyhrajeme.

Do osudného druhého vyloučení Viktorii konečně fungovala v minulých zápasech děravá defenziva...

Gólman Bartalský a celá pozměněná obrana bojovala a dřela. Několik našich hráčů hrálo velmi dobře, proto mě mrzí znehodnocení jejich výkonů.

Znehodnocením výkonů myslíte asi oslabení týmu nedisciplinovaností. Vyčinili jste hříšníkům po zápase v kabině?

Bohužel se nedá nic dělat, to je fotbal. Samozřejmě se to už nesmí nikdy opakovat, obzvláště ve chvíli, kdy hrajeme o záchranu. Měli bychom být disciplinovaní, i když jde o takhle vyhecované utkání. Výhra nás mohla posunout na sedmé místo, takhle máme čtyři body a jsme dvanáctí.

Jak byste zhodnotil svůj výkon v derby?

Jsem spokojený, jednu branku jsem dal a na jednu nahrál. Zároveň jsem ale hodně naštvaný. Ještě v sedmdesáté minutě jsem si říkal, že bychom se mohli psychicky oklepat z nakládačky od Sparty a zužitkovat to v zápase proti tápajícímu Liberci, který nás teď doma čeká.

Svou branku jste oslavil gestem, při němž jste napodoboval skákajícího klokana. Měl jste to předem připravené?

To jsou takové ty věci navíc, které dělám a vždycky budu. Je to odměna pro naše fanoušky. Vůbec nerozumím tomu, proč Viktorka nedostala víc vstupenek. Když sem přijede Ostrava, dostane jich tisícovku. My jsme jich dostali 160 a ještě jsem za ně musel zaplatit. Chtěl jsem naše diváky tím gestem alespoň trochu rozveselit.

Reklama

Související témata: