Hlavní obsah

Ščasný: Na rázné řešení je zatím brzy

Nový trenér prvoligových fotbalistů Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný v úterý absolvoval s týmem první trénink. „Vše proběhlo rychle,“ říká o novém angažmá bývalý trenér Viktorie Žižkov a pražské Sparty na jednu z otázek Sport.cz. Nejdříve by se chtěl sžít s novým prostředím a svými novými hráči. O nových tvářích prozatím nepřemýšlí, tým je podle jeho názoru stále silný.

Článek

Jaké máte pocity po prvním dnu v nové práci?

Pocity prozatím nemám žádné, vše proběhlo příliš rychle na to, abych si mohl udělat nějaký obrázek o mužstvu po jednom dni.

Radil jste se před podepsáním kontraktu s rodinou? Nebudete muset dojíždět příliš daleko?

Do Mladé Boleslavi mi trvá cesta jednu hodinu, takže to zase taková časová zátěž není. Rodiny jsem se ptal, ale všichni mi řekli, že je to mé rozhodnutí. Že mi do něj mluvit nebudou.

V létě jste na vlastní žádost opustil cizineckou legii Mostu, proč?

K tomu už bych se nerad vracel. Teď jsem získal nové angažmá. Nějaké názorové rozdíly v Mostě byly, ale jak jsem řekl, to už je za mnou.

Jak moc vám chyběla práce s mužstvem?

Abych pravdu řekl, tak příliš nechyběla. Já svůj čas vyplnil jinými činnostmi. A potom začal nový ligový ročník, který jsem se snažil pečlivě sledovat.

O vašem příchodu do Liberce, popř. Mladé Boleslavi se spekulovalo již po skončení minulé sezóny. Kontaktovaly vás v létě tyto kluby?

S Mladou Boleslaví jsem byl v kontaktu už v létě. Vedení se pak rozhodlo jít jinou cestou. Teď je ale přede mnou práce, která je ztížená tím, že jsem s mužstvem neabsolvoval předsezónní přípravu.

Měl jste letní v pauze nějaké zahraniční nabídky?

Některé nabídky byly. Poslední jsem měl před třemi týdny z Řecka.

Kdy se vám ozvala Mladá Boleslav? Měl jste čas na rozmyšlenou?

Vše bylo hodně rychlé. Na rozhodnutí jsem měl jeden den. Musel jsem sice přehodnotit některé plány do blízké budoucnosti, ale jsem rád, že to takhle dopadlo.

Máte nějakou vizi, s jakou do klubu jdete? Popřípadě chcete do týmu přivést nějakou tvář?

Na jakékoliv rázné řešení je příliš brzy. Nejdříve si budu muset udělat o týmu obrázek. Domnívám se, že tým je i přes odchody stále velice silný. Až později budu řešit, zda budu žádat nějaké posily. Pokud přijdou, určitě to nebude dřív než v zimě.

S jakými cíli do nového angažmá jdete?

Chtěl bych, aby Mladá Boleslav hrála takový fotbal, na jaký si český fanoušek zvykl. Aby se pohybovala na takových příčkách jako v předchozích letech.

Reklama

Související témata: