Hlavní obsah

Fotbalisté Českých Budějovic dál usilují o útočníka Svátka

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic by ještě do konce letního přestupového období v české lize rádi posílili svůj kádr o jabloneckého útočníka Jana Svátka, který v Dynamu loni na podzim hostoval. Oba kluby jsou prý již domluveny na podmínkách transferu, ale kouč Severočechů Luboš Kozel nechce čtyřiadvacetiletého hráče uvolnit.

Článek

Nový trenér František Straka hned po příchodu do Dynama naznačil, že by uvítal další posílení kádru. Jihočeši potřebují po četných odchodech stále vyztužit hlavně ofenzivu, kde se zatím prosazuje jen Litevec Tomas Radzinevičius. O Svátka klubové vedení usilovalo už během letní přestávky.

"Svátek během toho půl roku tady našel dobrou partu a rád by do Dynama přestoupil, což je pro nás velice důležité," uvedl pro webové stránky Dynama jeho sportovní ředitel Jiří Kotrba.

Podle něj už jsou obě strany dohodnuty na podmínkách případného přestupu. "Jakmile dá trenér Jablonce svolení, jsme schopni Svátkův přestup okamžitě zrealizovat," dodal Kotrba. Jihočechům zbývá na další jednání ještě osmnáct dní, 30. září o půlnoci totiž v českém profesionálním fotbalu skončí letní přestupové období.

Reklama