Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:1Trenér Uličný získal s Brnem v bývalém působišti bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Hartig 1 : 0
45. Trousil 1 : 1

Remízou 1:1 skončil sobotní duel šestého kola fotbalové ligy mezi Olomoucí a Brnem, které proti svému bývalému týmu na Hané vedl Petr Uličný. Mezi oběma kluby je tak i po dnešku jednobodový rozdíl a lépe na tom zůstala Sigma; Brnu se alespoň podařilo ukončit sérii čtyř porážek na olomouckém trávníku. Jindy hojně navštěvované moravské derby dnes sledovalo jen necelých pět tisíc diváků.

Článek

Hanáci museli kvůli zranění improvizovat v obraně, poprvé od začátku nastoupili Hudec s Jindřiškem. Premiérově od úvodního hvizdu vyběhl na hřiště Brazilec Melinho. Sigma byla v prvním poločasu jasně lepším týmem. Už ve 3. minutě měla vyloženou šanci, akci Melinha s Hartigem zakončoval po centru ze strany Janotka, ale střela z voleje mu nesedla a Lejsala vůbec neohrozila.

Další nebezpečné okamžiky pro Brno působili Hartig s Hubníkem. První těsně nedosáhl na centr Kazára, druhý po rychlém protiútoku pálil vedle pravé tyčky. V 17. minutě běžel Hartig úplně sám na brankáře Lejsala, ale míč mu poskakoval a hráč zakončil těsně vedle pravé tyče.

Hosté se k prvním vážnému ohrožení olomoucké branky dostali až ve 20. minutě, když byl Wagner s míčem chvíli sám na malém vápně, ale Šuškavčevič ho dokázal včas odzbrojit. Pak už ale v 26. minutě gólově udeřila Sigma. Melinho narýsoval kolmici pro Hartiga, ten si se zakončením tentokrát věděl rady a poslal míč vedle Lejsala.

Brno se pokusilo odpovědět přímým kopem Pacandy, ale Drobisz byl připraven. Vzápětí to mohlo být 2:0, když Kazár obral o míč Kubáně, nacentroval na Hubníka a ten hlavičkoval do odkryté branky. Už překonaného Lejsala ale zastoupil na brankové čáře Pavlík a vyrazil míč tělem.

Když to vypadalo na poločasové vedení Sigmy, přišlo vyrovnání. V nastavení chyboval obránce Hanáků Jindřišek a pustil Brno do brejku. Ten zastavil za cenu žluté karty Rossi, ale pohromu tím jen oddálil. Poláchův centr z přímého kupu našel hlavu osamoceného Trousila a bylo vyrovnáno.

Brno využilo po vyrovnání psychickou výhodu a Sigmu v úvodu druhé půle zatlačilo. Největší šanci měl po centru Besty Trousil, Drobisz však jeho hlavičku chytil. V další šanci Pacanda pálil mimo, Střeštíkovi v poslední chvíli Jindřišek ukopl míč.

Sigma byla v útlumu a v útoku jí chyběly lehkost a přesnost. Obrana měla problémy s rychlíky Pacandou a Bestou, Melinha navíc dobře střežil Holek. Domácí se vzchopili po hodině hry. Vytvořili si i šance, v 64. minutě byl sám před Lejsalem Hubník, ale balon mu utekl. Stejný hráč pak vystřelil z hranice velkého vápna nad Lejsalovu branku.

Hra nabrala spád, přelévala se na obě strany, ale oba týmy byly na štíru s přesností přihrávek. Sigma si připravila další gólové příležitosti, ale Hartig a dvakrát Hubník neuspěli, druhého z nich dvakrát vychytal Lejsal.

SK Sigma Olomouc - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 27. Hartig - 45+1. Trousil. Rozhodčí: Jára - Zlámal, Kordula. ŽK: Janotka, Da Silva, V. Schulmeister, Bajer - Trousil, P. Siegl, Kubáň. Diváci: 4965.
Olomouc: Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Janotka, Melinho, Da Silva, Kazár (67. Bajer) - Hartig (75. V. Schulmeister), M. Hubník. Trenér: Pulpit.
Brno: Lejsal - Kubáň, Trousil, Pavlík, P. Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík (82. Okleštěk) - R. Wagner (46. Besta), Pacanda (74. T. Došek). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: