Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 0:0Hráči Bohemians potřetí v sezóně hráli bez branek

JABLONEC

Nepříliš pohledným fotbalem se v 6. kole první Gambrinus ligy prezentovali fotbalisté Jablonce a Bohemians 1905, jejichž vzájemný souboj skončil bez branek. Pro Bohemians, kteří byli v zápase aktivnějším týmem, to byla již třetí bezbranková remíza z šesti odehraných zápasů.

Článek

Domácí trenér Luboš Kozel postavil proti Bohemians pouze jednoho útočníka a uzdravenéhoLoučku s Klapkou. Jablonec měl sice v zápase první šanci, kdy Baranek z vápna napálil míč do míst kde stál brankář hostů Sňozík, ale taktovku zápasu drželi v rukou klokani. Byli aktivnější, ale jejich útočná snaha končila před šestnáctkou Jablonce, kde vysoké míče sbírali obránci Jablonce v čele s brankářem Špitem.

Trhlinu do taktických plánů Jablonce zasadila 20. minuta, kdy musel odstoupit zraněný Fukal a na jeho místo nastoupil Krejčí. Kozel zároveň přeskupil řady a Rilkeho vysunul na hrot k Zelenkovi. Ovšem ani to příliš ofenzivního oživení do jablonecké hry nepřineslo a hosté nadále ovládali hru. Ve 32. minutě si svůj první zásah zapsal Špit, který snadno zlikvidoval Slezákovu střelu z 18 metrů. To však byla opět na další minuty poslední šance obou týmů a v závěru poločasu domácí za svůj výkon slyšeli pískot.

Na nepříliš dobrou hru domácího celku o poločase trenér Kozel zareagoval střídáním a v kabině zůstal Loučka, kterého nahradil útočník Svátek. Rilke se opět stáhl na levý kraj zálohy, ale ani tato změna k oživení útoku Jablonce nevedla. Hosté měli stále míč více ve svém držení a v 53. minutě prověřil připravenost Špita Kunášek. Vzápětí na druhé straně v ochozech jen zašumělo při střele Hamouza, která však letěla mimo.

V 57. minutě zahrávala Bohemka třetí ze svých rohů během krátké chvilky a nepříjemná hlavička Slezáka řádně protáhla brankáře Špita. S přibývajícími minutami domácí přeci jen zvýšili aktivitu, ale ta k ohrožení branky Sňozíka příliš nevedla. Jablonci nepomohlo ani další oživení ofenzívy příchodem Jiřího Valenty. Jeho snaha končila před šestnáctkou soupeře a stejně si vedli i hosté.

A tak se z ochozů opět ozýval pískot, který hráče vyprovodil i do kabin po skončení utkání, ve kterém se Jablonec s Bohemias rozešel za bezbrankového stavu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články