Hlavní obsah

Teplice - Sparta 2:1Bitvu pro Marečka rozhodl na Stínadlech Fenin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Lukáš 1 : 0
66. Slepička 1 : 1
68. Fenin 2 : 1

TEPLICE

V nádherném nedělním duelu dvou neporažených celků Teplice udržely plný bodový zisk, zatímco Sparta poprvé na podzim vyšla naprázdno. Vítězný gól vstřelil famózní Fenin.

Článek

Vynucené překvapení přichystal kouč Sparty Michal Bílek, který právě v Teplicích začínal svoji trenérskou kariéru. Místo nemocného Doška poslal na trávník po více než roce v základu Slepičku. Ten mohl u v první minutě dát gól, ale Klein byl rychlejší. Domácí odpovídali rychlými akcemi po křídlech, Poštulka se vyznamenal se především při hlavičce Lukáše.

Na Stínadlech se hrál velice dobrý fotbal ve vysokém tempu, kterému sudí nechával hodně volný průběh. Z jedné z nich Horváth těsně minul levý horní roh branky. Po necelé půlhodině a parádní kombinaci hosté neprostřelili žlutou zeď na brankové čáře. Sudí chyboval, když ve 34. min. dal faulujícímu Kadlecovi jen žlutou za faul na Verbíře, který by šel sám na bránu.

Verbíř vzápětí krásnou ránou protáhl Poštulku. Hned na to Lukáš nejprve trefil po rohu Doležala hlavou břevno, ale druhý pokus po centru Gašparíka už skončil v síti. „Nemohli jsme se do obrany Sparty dostat, pak to vyšlo. Oba centry byly parádní, ale až ta druhá hlava vyšla,“ liboval si Petr Lukáš, který přišel na Stínadla z Letné.

Hned po změně stran zkusil prostřelit Slavíka Kulič, marně. Sparťanská ofenziva většinou končila nepřesnostmi už před domácím obranným valem. Naopak po další standardce byl blízko gólu Fenin, ale hlavou minul branku. Sparta se přeci jenom dočkala, když po sérii narážeček prošel obranou Slepička a přízemní střelou vyrovnal. Přidal také své oblíbené salto. Jenže vynikající Fenin ve skluzu po pár sekundách a akci Gašparíka rozhodl o výhře Teplic.

FK Teplice - Sparta Praha 2:1 (1:0)
Branky: 36. Lukáš, 68. Fenin - 67. Slepička. Rozhodčí: Kocián - Filgas, Kubáň. ŽK: Ljevakovič, Kaufman, Fenin - Hušek, Kadlec, Řepka, Brezinský, Horváth. ČK: 90+4. Řepka. Diváci: 14.700.
Teplice: Slavík - Kaufman (90. Rosa), Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Doležal, Ljevakovič, Gašparík (76. Štohanzl) - Smíšek (85. Benát), Fenin. Trenér: Rada.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Řepka, Brezinský (85. Holenda), Kadlec - Abraham (75. Matušovič), Hušek, Horváth, Rezek (82. Kolář) - Kulič, Slepička. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: