Hlavní obsah

Pudil: Za průšvihy jsem udělal čáru

PRAHA

Nejnovější slávistická posila Daniel Pudil si v sobotu odbyl svůj debut v sešívaném dresu. Výkon se mu však příliš nepovedl. "Mrzí mě, že jsem dvě nebo tři střely uspěchal," říká. Za svou nedávnou minulostí se snaží zavřít dveře a myslet do budoucna. Nad nabídkou pražského klubu nepřemýšlel prý ani chvilku. Potřeboval změnu prostředí a navíc ho lákala možnost zahrát si nejprestižnější fotbalovou soutěž Evropy.

Článek

Jaké jsou první pocity po premiéře v dresu Slavie?

Nemáme tři body, takže nemohu být spokojený. Jsem rád, že se hraje ve Slavii hodně po zemi, to mi vyhovuje. Víc se dostávám do hry. Určitě umím hrát lépe a mrzí mě, že jsem dvě nebo tři střely uspěchal. Věřím, že příště to bude lepší.

Co pro vás přestup do Slavie znamená?

Když mi zavolal trenér Jarolím, že by mě chtěl, potěšilo mě to. Chtěl jsem také změnit působiště. Roli sehrála i možnost zahrát si Ligu mistrů, to je pro mne velká motivace, i proto jsem nad nabídkou neváhal.

Cítil jste po vynucené pauze nerozehranost?

Určitě, skoro čtyři týdny jsem nehrál fotbal. Poslední týden jsem běhal, abych nabral kondici.

V utkání s Baníkem, ještě v dresu Liberce, jste byl vyloučen po faulu na Otepku. Na trávník jste se vrátil zase proti Ostravě. Myslel jste na to?

Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Pro mne to byl především první zápas za Slavii.

V poslední době se toho kolem vás událo hodně. Nejprve vyloučení, pak vás policie přistihla s alkoholem za volantem, poté jste šel z Liberce do Prahy. Dokázal jste se vůbec pořádně soustředit na fotbal?

Za tím, co bylo, jsem udělal tlustou čáru. Nechci si kariéru zkazit. Žádný průšvih už nebude. Co se týká ježdění, vozí mne přítelkyně, a kdyby nemohla, mám to autobusem ze Strahova domů na Smíchov kousek.

Věříte, že si zahrajete Ligu mistrů proti Bukurešti?

To je otázka pro trenéra. Já udělám maximum, abych se do sestavy vešel a na trávníku byl platný.

Reklama